Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pristupni ugovor

Milanović: Ovo je veliki i povijesni događaj za Hrvatsku

zoran milanović
Anto Magzan/PIXSELL
09.12.2011.
u 12:55

Većina čelnika hrvatskih stranaka slaže se da je ovaj dan povijesni. Lesar misli da je prije trebalo provesti referendum

Današnji događaj u Bruxellesu veliki je i povijesni događaj za Hrvatsku i čestitam svima koji su tome pridonijeli, iz koje god stranke bili, rekao je budući predsjednik Vlade Zoran Milanović.

– Ovo je još jedan primjer da je Hrvatski put teži i iz toga moramo izvući pouke da jedino napornim radom dolazimo do velikih rezultata – kazao je Milanović te dodao kako je to samo pretpostavka za veliki rezultat te da će sve imati smisla ako iz EU izvučemo ono najbolje za sebe, a pri tome sačuvamo nacionalne interese. Članstvo u EU znači i članstvo u eurozoni, no kakav o tome imam stav, nastavio je Milanović, reći će tek kad završi veliki sastanak u Bruxellesu. Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar žalostan je što prvo nije proveden referendum, a tek potom potpisan Ugovor o pristupanju, jer tako je nalagala deklaracija Sabora iz 2005.

– Potpisivanje ovog ugovora zasigurno spada u najznačajnije trenutke naše povijesti. To je priznanje Hrvatskoj i svim njezinim građanima da smo nakon Domovinskog rata i izborene samostalnosti stvorili uvjete europskog življenja na našim prostorima – ustvrdio je predsjednik HSS-a Josip Friščić.

Manje zadovoljni su Vladimir Šišljagić iz HDSSB-a te Ruža Tomašić iz HSP-a dr. A. Starčević.

– Gospodarstvo je u EU narušeno, mnogo je nezaposlenih, pa je pitanje kakva je sudbina Hrvatske u cijeloj toj priči – kaže Šišljagić. “Eurokritičarka” Tomašić zatražila je od Kosor i Josipovića da javnosti pokažu što su točno potpisali.

Komentara 60

TO
Toni50
13:04 09.12.2011.

Čestitam svima koji su doprinijeli ovom danu, iz koje god stranke bili, rekao je Milanović. Svjestan da je 80% največeg i najtežeg posla o bavio kako svi dobro znamo ali moramo zaboraviti i lagati jel je to bio sam Dr.Ivo Sanader...

OB
-obrisani-
13:12 09.12.2011.

Postovani! Milanović: Ovo je veliki i povijesni dan za Hrvatsku A koliki je VAS DOPRINOS ovom povjesnom danu Hrvatske gospodine Milanovicu????? Lijeo pozdrav!

Avatar GASTARBEITER
GASTARBEITER
13:14 09.12.2011.

DrIvo je \"obavio\" najvise provizija,a sve ostalo bilo mu je sporedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije