Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA OBJAVA

Milanović opleo po Plenkoviću: 'Dobro zna kakvog je čovjeka doveo na čelo DORH-a'

Šibenik: Zoran Milanovi? dao je izjavu za medije
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
12.04.2024.
u 10:00

"Govoreći ponovo neistine o izboru Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, Andrej Plenković pokazao nam je koliko je zapravo za Hrvatsku opasna njegova politički nemoralna i pokvarena vlast", istaknuo je Zoran Milanović

Predsjednik Zoran Milanović novom se objavom jutros oglasio na Facebooku. Opleo je po premijeru Andreju Plenkoviću te izboru Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika. Milanović je, između ostaloga, istaknuo kako Hrvatsku treba "osloboditi Plenkovićeve vlasti koju, kao opaku i nemoralnu, najbolje od svega legitimira baš slučaj Ivana Turudića". Milanovićevu objavu prenosimo u cijelosti:

"Govoreći ponovo neistine o izboru Ivana Turudića za Glavnog državnog odvjetnika, Andrej Plenković pokazao nam je koliko je zapravo za Hrvatsku opasna njegova politički nemoralna i pokvarena vlast. Turudićev izbor, kaže sada, možda bi on i razmotrio da je prije odluke u Hrvatskom saboru imao sve dokaze i informacije o tom kompromitiranom i višekratno prokazanom sucu. A imao je dokaze, dobio ih je kako od mene, tako i od Sigurnosno-obavještajne agencije tjedan dana prije saborskog glasanja. Ali, nije ih tada razmotrio već je – nazvao Turudića. Najveća je opasnost Plenkovićeva vladanja, međutim, u tome što je njemu posve nevažno da je Hrvatskoj nametnuo takvog čovjeka za Glavnog državnog odvjetnika. 'Bitni smo mi kao Vlada', kaže Plenković, dok činjenica da bi DORH trebao voditi čovjek koji ni po kojim kriterijima ne bi smio biti na toj dužnosti - više nije bitna. Svjesno i bezobzirno, ignorirajući upozorenja cjelokupne javnosti i, što je najporaznije, uopće ne vodeći računa o važnosti institucije DORH-a i interesu države da ima poštenog i neovisnog Glavnog državnog odvjetnika, Plenković je odlučio dokazati da može što hoće. To što sada tumači da bi 'uzeo u obzir' dokaze o Turudićevoj nevaljalosti da ih je vidio na početku procesa izbora samo znači kako Plenković dobro zna kakvog je čovjeka doveo na čelo DORH-a. Nije to njegova naknadna pamet, već pokvarenost koju treba raskrinkavati i osujetiti i tako Hrvatsku osloboditi Plenkovićeve vlasti koju, kao opaku i nemoralnu, najbolje od svega legitimira baš slučaj Ivana Turudića", naveo je Milanović. 

Nekoliko dana uoči izbora za Hrvatski sabor, Andrej Plenković govorio je za Večernji list te, između ostaloga, komentirao izbor Ivana Turudića. 

Komentara 31

Avatar Seurat
Seurat
10:15 12.04.2024.

Nakon što ga je Butković, s Milovom, zavitlavao danima, savjetnici su napokon uspjeli usmjeriti Zlorana u Plenkovićevom smjeru 😁 Samo taj smo lavež već čuli i prije nego je "osedlao konje" 🤔 Ima li išta novo Zlorule?! Ponavljaš se ii dosadan si brate...

EB
EBERT
10:23 12.04.2024.

Evo opet ovaj. Stvarno ne prode dan dok se ovaj ne javlja sa svojim kometarima Gosp, Plenkovic mora stvarno jako dobro raditi da se ovo dogada. Sretno Gosp. Plenkovic,. Samo vi i vasa koalicija su nasi biracki uspjeh.

Avatar southman
southman
10:15 12.04.2024.

Ma da je i najgori na svijetu Turudić je mila majka od Bajićevih 24 g. u DORH-u. Tog ud.aša treba detronizirati što prije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije