Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova članica eu

Milanović održao emotivan govor i čelnike EU počastio pjenušcem

zoran milanovic
EK
28.06.2013.
u 11:16

Još jednom velika hvala. Ponedjeljak, 1. srpnja, novi je radni dan. I to je to – rekao je Milanović u kratkom govoru.

Svi predsjednici i premijeri EU jučer su se slikali za zajedničku, "obiteljsku" fotografiju snimljenu ispred panoa s riječima dobrodošlice Hrvatskoj kao novoj članici EU. Jutros su se svi potpisali na tu fotografiju i taj primjerak darovali hrvatskom premijeru, a Zoran Milanović počastio ih je hrvatskim pjenušcem Tomić Classic iz berbe 2009., koji će se popiti na kraju summita. Time je na posljednjem summitu EU na kojem Hrvatska sudjeluje kao promatračica, prije nego što 1. srpnja dobije status punopravne članice i pravo glasa, u dvije-tri minute simbolično obilježen ulazak Hrvatske. Ubrzo zatim sudionici su prešli na raspravu o davanju zelenog svjetla na europskom putu Srbije i Kosova.

– Hvala vam puno, ne mogu vjerovati da je to ovako emotivan trenutak. Još jednom se pokazuje da je život put, a ne odredište, da je važan most, a ne cilj. Taj je most bio jako dug. Dug put s puno provjera, puno poglavlja… Prije 22 godine činilo mi se da bi sve trebalo biti gotovo u dva tjedna i da ćemo brzo ući, ali onda je izbio rat i ulazak se ostvaruje tek sada. Kao premijer mogu obećati da ćemo učiniti sve, pa i više od toga, da pomognemo, da ne budemo tutori našim susjedima koji još nisu članovi kluba. Mislimo da proces treba početi što prije i da neće trajati predugo te da će dovršiti proces. Još jednom velika hvala. Ponedjeljak, 1. srpnja novi je radni dan. I to je to – rekao je Milanović u kratkom govoru kroz koji je provukao i hrvatski stav da se Srbiji danas na summitu odobri otvaranje pregovora.

>>'Merkel ne dolazi zbog izbora u Njemačkoj, to bi joj bio minus!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije