Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK S Gërvallom-Schwartz

Milanović: Očekujem priznanje neovisnosti Kosova od svih članica EU-a

Rijeka: Predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju 50. godišnjice Studija dentalne medicine
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
07.03.2023.
u 15:55

Milanović i Gërvalla-Schwartz koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj razgovarali su o bilateralnim odnosima dviju zemalja, aktualnom planu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, članstvu Kosova u Ujedinjenim narodima i ostalim međunarodnim organizacijama te o euroatlantskim perspektivama Kosova

Hrvatska čvrsto podržava međunarodnu afirmaciju neovisnosti Kosova i očekuje da ga priznaju sve članice EU-a, rekao je u utorak hrvatski predsjednik Zoran Milanović kosovskoj ministrici vanjskih poslova i dijaspore Doniki Gërvalla-Schwartz, priopćio je Pantovčak. 

Milanović i Gërvalla-Schwartz koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj razgovarali su o bilateralnim odnosima dviju zemalja, aktualnom planu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, članstvu Kosova u Ujedinjenim narodima i ostalim međunarodnim organizacijama te o euroatlantskim perspektivama Kosova.  "Predsjednik Milanović potvrdio je ministrici Gërvalla-Schwartz da je Kosovo uvijek imalo i može nadalje računati na čvrstu podršku Hrvatske kada je riječ o međunarodnoj afirmaciji kosovske neovisnosti te euroatlantskim perspektivama Kosova", stoji u priopćenju. 

Zauzeo se da takvo stajalište zauzme cjelokupna Europske unija. "Očekujemo da sve članice Europske unije priznaju neovisnost Kosova", rekao je prema priopćenju. Milanović je pozdravio napore u smjeru normalizacije odnosa između Kosova i Srbije što bi osiguralo dugoročnu stabilnost u jugoistočnoj Europi i europsku perspektivu cijeloj regiji. Neovisnost Kosova nije priznalo pet članica EU-a: Cipar, Grčka,  Rumunjska, Španjolska i Slovačka. 

>> VIDEO SDP završio 2022. u višemilijunskom minusu, HDZ duboko u plusu

Komentara 10

VE
Verwoerd
16:41 07.03.2023.

Kako će Španjolska priznati kad ima Baskiju i Kataloniju koje mogu otići po istom načelu? Kako će Cipar to priznati kad će isti tren turski dio otići? Što nije dosta što je Rusija po tom načelu otela Krim Ukrajini? Prema tome, ako se priznalo Kosovo mora se priznati i Krim i sutra turski dio Cipra, Kataloniju, Baskiju itd. Ili ne treba nikome ništa priznati. Postoje samo ta dva načela. Priznati nekome nešto a nekom drugom ne priznati to isto, to je obično licemjerje bez ikakvih načela. Osim toga, Srbi dobijaju svoj ZSO na Kosovu, pa se postavlja pitanje mogu li Hrvati u BiH imati svoj ZHO? Ili opet Srbi imaju pravo a Hrvati nemaju?

BF
bf23
18:05 07.03.2023.

Kosovo republika!

Avatar Dragovit
Dragovit
08:14 08.03.2023.

Baskija, Katalonija, Škotska?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije