Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORA SE JAVITI U REMETINEC

Milanović o Sauchi: Ja tvrdim da mu krivnja nije dokazana. Dabogda sudili tako njihovoj djeci

Varaždin: Milanović i  Filipović na svečanom otvorenju najvećeg data centra u Hrvatskoj DC North
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
24.10.2023.
u 14:46

Milanović se osvrnuo na Tomislava Sauchu, svog bivšeg bliskog suradnika koji se danas treba javiti u Remetinec nakon što je osuđen na tri godine zatvora u aferi Dnevnice, govoreći kako mu je i dalje prijatelj i da će ga posjetiti u zatvoru

Predsjednik Zoran Milanović ovog je utorka stigao u Brezje gdje je prisustvovao na otvorenju Data Centru North, najvećeg i najmodernijeg podatkovnog centra u Hrvatskoj i regiji. Nakon same svečanosti dao je izjave za medije. Inače, na samom otvorenju bio je i ministar gospodarstva Davor Filipović, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, a projekt je predstavio Matija Grabar, predsjednik uprave tvrtke Cratis d.o.o. koja je provela cijeli projekt.

Milanović se osvrnuo na Tomislava Sauchu, svog bivšeg bliskog suradnika koji se danas treba javiti u Remetinec nakon što je osuđen na tri godine zatvora u aferi Dnevnice. Kako je kazao Milanović, krivnja mu ''nije dokazana''.  - Ako je Saucha zaista kriv, a kriv je prema njihovoj prosudbi, tek nakon što utvrdiš da je kriv, određuješ kolika je kazna, trebao je dobiti 10 godina zatvora. Oni kažu da je kriv, ja tvrdim da to nije dokazano i dabogda sudili tako njihovoj djeci. A ja vas pitam kako je moguće da predstojnik ureda dobije manju kaznu od njegove tajnice - komentirao je.

- Ta razina zlouporabe, utjecajniji je od nekih ministara. To je onda kao i za Sanadera, na tebe se ne primijenjuju pravila kao na smrtnike. Ti si napravio teški prekršaj, to samo govori kako je izgubljen sustav. Ja moram paziti što govorim da ga ne bace u Lepoglavu, a i posjetit ću ga. Tako se presude u kaznenim postupcima ne bi trebali donositi. Ljudi nisu krumpiri niti kupus. Ovdje postoje slojevi sumnje. Tajnica se ne može osloboditi krivnje, ona je to radila i čitavu godinu nakon mog mandata, čak i za vrijeme Plenkovića - poručio je. 

Osvrnuo se i na kaos koji je nastao danas u Saboru, kada je oporba punih sat vremena lupala i opstruirala govor premijera Andreja Plenkovića, za vrijeme izlaganja rada Sabora. Kazao je kako su i njemu to radili kada je bio premijer, ali na ulici. 

POVEZANI ČLANCI:

- Ulica je ulica, Sabor je Sabor. Meni su fućkali čini mi se u Kninu, to je bio neuspjeli pokušaj. Ne znam zašto su galamili u Saboru. Jasno je da niti straža niti vodstvo mogu izbaciti cijeli Sabor. To je način borbe pola Sabora, je li to pametno... Mi smo bili vrlo neugodan i zahtjevan protivnik i iz toga se izrodila velika pobjeda, ali sve bez ovakvih metoda. Ove metode su neobične, ali nisu ilegalne. Nema fizičkog nasilja niti poziva na mržnju, ali sam snosiš odgovornost. Protiv Plenkovića se takvim sredstvima artikuliranim govorom itekako može - poručio je. 

Kratko se osvrnuo i na navijače koji su privedeni nakon što su na utakmici Hrvatske i Turske u Osijeku pjevali ustaške pjesme, navodeći kako je ''svaki Plenkovićev komentar neovlašten''.

- Ja sam upozoravao na to, ali više mi se nekako i neda. On ima instrumente da se s time nosi, baš on. U Osijeku je država reagirala, jer je to reprezentacija pa to gleda cijela Europa. Pometi ispred svojih vrata, reagiralo se prekasno - komentirao je. 

>> VIDEO Milanović o sukobima u Izraelu: 'Pravo na obranu ne uključuje pravo na osvetu i ubojstva civila'

Komentara 16

PA
Pahor
15:16 24.10.2023.

Saucha je njegov covjek, radio je i krao za njega. Milanovic se uvijek izvlaci na ludilo i ovisnost o kokainu.

CH
chemica
15:20 24.10.2023.

Još da nam konačno objasni koji je to konkretan problem s presudom...Saucha nije potpisivao lažne naloge jer se ne možeš svaki put potpisati na isti način? To nam prodaje? To je bezuspješno pokušala podvaliti obrana, jer je on navodno disleksičar pa se svaki put potpisuje drugačije. Bio je upozoren od strane Državne revizije da se mulja s dnevnicama, a nije ništa poduzeo kao odgovorna osoba. Znači, kriv je zbog lopovluka ili je kriv zato što nije radio svoj posao u čemu mu je obilato potpomogao predivan konfliktni karakter. Nevin svakako nije. Ajmo opklade koliko će trebati zokiju da ga abolira, odmah prvi dan kada će to biti zakonski moguće?

PR
prajdali100
15:25 24.10.2023.

Bilo bi dobro da posjeti Sauchu i ostane s njim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije