Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada u sjeni

Milanović o podjeli fotelja: Ražanj se ne radi dok je zec još u šumi

milanovic (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/6
19.03.2011.
u 13:57

Odluka koju su donijeli u federaciji BiH nije najmudrija - rekao je predsjednik SDP-a.

- Poznato je da smo uvijek podupirali SDP kao građansku opciju u BiH. Međutim, BiH je drugačija zemlja od Hrvatske i po Ustavu i po Washingtonskom sporazumu kojim je dogovoreno da je BiH država triju naroda Hrvata, Srba i Bošnjaka i zato treba biti vrlo pažljiv pri donošenju odluka. Odluka koju su donijeli u federaciji nije najmudrija i najsretnija. I na njihovom bih je mjestu razmotrio - kazao je Zoran Milanović na proslavi 20. godišnjice gradske organizacije SDP-a u Velikoj Gorici govoreći o tome da li se slaže s načinom na koji je SDP formirao vlast u BiH te dodao:

- Što god ja mislio o HDZ-u BiH i HDZ-u 1990. činjenica je da su te dvije stranke dobile skoro 90 posto glasova od Hrvata u Federaciji BiH. To je politička činjenica. Naravno bez dovođenja u pitanje izbornih rezultata drugih stranaka pa tako i SDP-a i SDA.

Na pitanje ima li vladu u sjeni, Milanović je odgovorio:

- Ako nam građani daju povjerenje naša će vlada biti stručna i politička. To znači da će u njoj sjediti ljudi koji su dugo u politici i koje javnost zna. Nema mesija, asova iz rukava ili spasitelja.

A da li su fotelje u vladi već podijeljene predsjednik SDP-a je kazao kako je nepristojno o tome govoriti dok izbori još nisu dobiveni.

- Ne možete raditi ražanj dok je zec još u šumi. Nismo raspravljali o imenima koja mediji navode kao buduće ministre. Ako nađete jednu pravu europsku liberalnu demokraciju u kojoj se vlada sastavlja prije izbora onda ću vam platiti piće - zaključio je Milanović.

Ključne riječi

Komentara 78

RE
remax
22:36 20.03.2011.

SDP-u nije jasno da su sve do sada pokrali[komsi-komsa] i prodaju marxovu propagandu bankrota,a sto se tice Milanovica dobar bi bio za vikat minaaaaa,minaaaaaaa. Hrvatske ce s takvom politikom ogladniti za mjesec dana. Bume se culi.

AU
autoritet
22:46 19.03.2011.

MILANOVIĆU, IZDAJNIČE! Vidiš što Hrvatima u BiH radi tamošnji SDP kojeg si podupro - sram te bilo, jadniče

OB
-obrisani-
22:40 19.03.2011.

SVI koji podržavaju DIKTATURU HDZa su IDIOTI Diktature padaju u svim zemljama svijeta moraće i u Hrvatskoj pasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije