Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad oporbe

Milanović o novim mjerama: To je izborni program i lista želja

milanović
Jurica Galoić/PIXSELL
19.04.2010.
u 17:47

Predsjednik SDP-a tvrdi da iste mjere u Saboru predlažu posljednje dvije godine, no da one nikada nisu bile prihvaćene.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je u povodu novih Vladinih antirecesijskih mjera održao konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da on u ovom Vladinu programu ne vidi ništa nego polurazrađeni izborni program i listu želja koju je SDP u zadnje dvije godine u Saboru predlagao, ali nikad niti jedan od njihovih prijedloga nije bio prihvaćen.

- Kažu da je dužnost i odgovornost svih građana ove zemlje gospodarski oporavak. To nije točno, makroekonomska politika je dužnost Vlade - rekao je Milanović.

Ustvrdio je da je sve ove mjere koje je Vlada donijela i SDP sam predlagao: od ukidanja poreza do ukidanja cijelog niza parafiskalnih nameta.

- Ovako nešto je mali izborni program. Bilo bi pošteno da odmah raspišu izbore i provjere i mišljenje građana - rekao je šef SDP-a.

Pita se zašto je Vlada tek sad donijela ove prijedloge, što je dosad bilo sporno, i zbog toga baš u SDP-u nema povjerenja da će Vlada i njezini koalicijski parteri kvalitetno to provesti.

Ekonomist Gordan Maras upitao se pak zbog čega se harač ukida dva mjeseca prije nego je to određeno. Smatra da se to moglo odmah napraviti.

Slavko Linić: To nije gospodarski već predizborni program
– Ovo nije gospodarski program Vlade, već predizborni. Drago mi je jedino da je ugrađen najveći dio SDP-ovih prijedloga po kojima je prije pljuvano – rekao je Linić. Kaže da Vlada, misli li ozbiljno, sve mjere može ostvariti u tri mjeseca.

Damir Kajin: Jedina gospodarska mjera su izbori
Jedina gospodarska mjera bili bi izbori da vrate optimizam građana i potaknu potrošnju. Kajin dodaje da Vlada predlaže ukidanje onoga što je sama uvela, od previše zaposlenih u državnom sektoru do prekobrojnih povlaštenih mirovina.

Komentara 31

PI
Pippo9
18:06 19.04.2010.

Gle tko nam se to probudio iz mrtvih.Svako malo se zoky javi da pljucne vladine mjere i povuce se u svoju misiju rupicu.Ocito ide logikom pametniji sam kad sutim.

OB
-obrisani-
18:06 19.04.2010.

Bilo bi pošteno da odmah raspišu izbore i provjere i mišljenje građana -------------------------------------------------------------------------------------------------- IZJAVA STOJI.....

TR
tralala
01:06 20.04.2010.

Uvijek ista priča. Kad god vlada donese neke mjere javi se Milanović s frazom \"Mi smo to prvi predložili\". Hrvatska bi bila puno sretnija bez tog antitalenta za politiku i širitelja negativne energije koji već samom svojom pojavom dovodi ljude u depresiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije