Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izjava iz Petrinje

Milanović o fešti sudaca: 'Nisu svećenici, ali moraju biti uzor, umjereni i suzdržani'

Koprivnica: Nakon sjednice Gradskog vijeća Zoran Milanović obratio se medijima
Damir Spehar/PIXSELL
05.02.2021.
u 14:02

Nisam za ukidanje HGK nego za ukidanje nameta tvrtkama. Nije isto obveza i članarina, rekao je

Ne mogu predvidjeti brzinu obnove, no vidim da se dosta radi, neke stvari se korigiraju u koracima. Otpočetka sam pokazivao razumijevanje za situaciju u kojoj su se našli svi koji o ovome skrbe i to rade tjednima i treba im pružiti podršku. Ovo se radi uglavnom korektno, a dosta se i naučilo od ovoga", rekao je u Petrinji predsjednik Zoran Milanović nakon sastanka s predstavnicima Stožera za sanaciju posljedica potresa koji predvodi potpredsjednik Vlade Tomo Medved.

"Dnevnu politiku i čarke na stranu, ovo je ozbiljan zajednički napor i još jedan test pred kojima se nalazimo kao država i društvo. Nažalost, sigurno ne zadnji, bit će ih još", dodao je Milanović koji je u Petrinji komentirao i današnju raspravu o HGK-u u Saboru te donošenje zaključka po kojem se do 15. srpnja treba donijeti Zakon kojim bi se HGK restrukturirao.

"Ja sam i jučer bio jasan. Nisam za ukidanje HGK nego za ukidanje nameta tvrtkama. Nije isto obveza i članarina. Nije dobra primjedba je li 42 kune puno, jedna lipa je puno ako za to ne dobijete ništa. Ako ne dobijem ništa, imam problem s tim i ne želim ništa plaćati. I povijest HGK je stara 30 godina, nema to veze s onim prije. Nije to institucija bez koje država i hrvatski narod ne može", rekao je Milanović koji je napravio razliku između HGK i Hrvatske obrtničke komore.

VIDEO Zoran Milanović u Sisku

"Ima tu razlike male u odnosu na HOK, jer iako ni on nije skroz lišen politike, radi nešto za te obrtnike, licenciranje, šegrtovanje, itd. Ali kod HGK, koji je pustio da ga politika stavi pod svoju kapu i koji je mastodont s golemim proračunom, to opravdanje ne vidim", dodao je predsjednik.

Ponovio je kako ne vidi, 25 godina nakon obnove, neku korist od istražnog povjerenstva za poslijeratnu obnovu jer zbog vremena koje je prošlo kazneni progon nema smisla, ali i za eventualno utvrđivanje političke odgovornosti HDZ-a za obnovu Banovine preko tog povjerenstva također ne vidi smisao.

"Puno je tu tvrtki radilo, nadzora, inženjera i ne može se to sve pripisati jednoj stranci", rekao je Zoran Milanović koji se osvrnuo i na feštanje sudaca kod Željka Keruma.

"Suci nisu svećenici ili članovi neke sekte, ali moraju svojim ponašanjem biti uzor. Biti umjereni i suzdržani. Ne bih sad optuživao te suce, no to nije bilo 'kak se šika'. Sutra Kerum može biti kandidat, netko od njih na čelu nekog povjerenstva, i tu se rađa sumnja što je nepotrebno za jednog suca. Ovo je bolje ne raditi, razumijem da se živi u nekom gradu, ima prijatelje, no moraju biti svjesni funkcije koju obavljaju", dodao je Milanović koji je posjetom Petrinji završio današnji obilazak potresom stradalog područja. Prije toga bio je u Sisku, gdje je obišao središte grada, tvornicu Siscia, jedno kontejnersko naselje i sisačku bolnicu. 

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar anlaser
anlaser
14:08 05.02.2021.

Za njih ne vrijedi Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti ?

DU
Deleted user
15:16 05.02.2021.

Doktor za izjave bez brige i pameti.

BO
borna1
17:33 05.02.2021.

ova gnjida picaizle otrgnuta od smrdljive titine omudine,koja je nekim slučajem ugledala svijetlo dana, ima savjet i riješenje za sve i svakoga, ali sebe nikako dovesti u red😥👎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije