Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korupcija

Milanović o aferi Daimler: Tražimo hitnu istragu o navodnoj korupciji

milanović
Jurica Galoić/PIXSELL
25.03.2010.
u 15:11

Podržavamo i USKOK-ovu istragu slučaja nabave 210 vatrogasnih vozila, otvorenu nakon što je njemačka tvrtka Daimler priznala da je podmićivala dužnosnike više zemalja, pa i u Hrvatskoj.

Riječ je o jako ozbiljnoj izjavi o navodnoj korupciji povodom isporuke i posla oko 210 vatrogasnih vozila u Hrvatskoj. SDP traži žurnu istragu i prikupljanje podataka, jer, ponavljam,  riječ je o jako ozbiljnoj izjavi izrečenoj pred jednim američkim sudom u okviru nagodbe tvrtke Daimler s američkim vlastima. Ako je to istina, očekujemo da to utvrde hrvatski organi i to u suradnji s predstavnicima tvrtke Daimler u Hrvatskoj. SDP traži hitnu istragu! Ponavljam, riječ je o vrlo ozbiljnoj izjavi i mi tražimo žurnu istragu i prikupljanje podataka, bez obzira što je to bilo 2003. godine", prenosi SDP izjavu predsjednika stranke Zorana Milanovića na svom internetskom portalu.

SDP neće nikoga štititi niti prikrivati i to je sasvim sigurno i stav cijele stranke. Mi nismo HDZ i ne štitimo Rončevića, zapravo, mi ne štitimo nikoga. Zato smo da se to istraži i podržavam USKOK-ovu hitnu istragu te očekujem da bude brza i efikasna - izjavio je prethodno SDP-ov Nenad Stazić.

Podržavamo i USKOK-ovu istragu slučaja nabave 210 vatrogasnih vozila, otvorenu nakon što je njemačka tvrtka Daimler priznala da je podmićivala dužnosnike više zemalja, pa i u Hrvatskoj , rekao je Stazić. Također tvrdi da se zalažu da se otkrije ako je netko primao mito, tko ga je primao, u kojem iznosu te zašto. Kaže da je vidio iz medija da su Nijemci priznali da su podmićivali neke ljude u Hrvatskoj i to dulje vrijeme.

Komentara 141

OB
-obrisani-
16:30 25.03.2010.

kad ce vise da nas preuzmu njemci da bude reda u drzavi!

UK
Ugo Kajvez
17:01 25.03.2010.

Neka usput istraže prodaju Plive ......

ZX
zark x
15:56 25.03.2010.

Od Cacica, preko Mesica do Stazica, sve lopovi do lopova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije