Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljevica u torinu

Milanović: Neshvatljivo je držanje nekih čelnika u Bruxellesu

milanović
S. Tomašević
09.02.2013.
u 15:53

Čelnici europske ljevice žele dati poticaj novom europskom razvitku. Potrebno je više Europe, a manje nacionalnih interesa u Europi.

Ujedinjeno tržište nije dovoljno, za napredak potrebna je politička unija Europe, a da bi se takvo što provelo potrebno je da na vlast u europskim državama dođu stranke lijevog centra. To je poruka današnjeg skupa europskih progresista u Torinu na kojem je govorio i hrvatski premijer Zoran Milanović.

Čelnici europske ljevice žele dati poticaj novom europskom razvitku. Potrebno je više Europe, a manje nacionalnih interesa u Europi. Jedinstveno tržište nije više dovoljno, potrebna je politička unija, a jedino progresisti to mogu provesti, odnosno odbaciti rezove u ekonomiji i potaknuti razvitak. Milanović je govorio kako je potrebno prevladati strahove i nacionalizme.

Iz recesije se ne izlazi stezanjem europskog budžeta u koji velike države, za njihove mogućnosti, i ne ulažu mnogo, rekao je Milanović i naglasio kako je bilo gotovo neshvatljivo držanje nekih čelnika u Bruxellesu kada se usvajao budžet od 906 milijardi eura za sedam godina u EU gdje su se svi natjecali kako će doći u svoje države i kazati da su ostvarili svoj interes. Progresisti drže kako su konzervativci koji su na vlasti u dvije trećine europskih država doveli do recesije sa svojim mjerama strogosti u ekonomiji.

Izbori će se ove godine održati u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Malti, s dolaskom lijevog centra otvorilo bi nove perspektive razvitka. Govorili su Schroeder, Schulz, Swoboda, Di Rupo i drugi čelnici socijaldemokratskih stranaka i premijeri.

Stvarno značajan skup koje i u drvorani kraljevskog kazališta u Torinu pratilo 2000 osoba.

Svi govornici poželjeli su čelniku talijanskog lijevog centra Pierluigiju Bersaniju pobjedu na predstojeći parlamentarnim izborima.

Bersani je s govornice poručio kako će pobjediti Silvija Berlusconija za dobro Italije i Europe.

Zapravo svi govornici napadali su Berlusconija i njegovu politiku. Video poruku poslao je i francuski predsjednik Hollande koji je kazao kako je i on pobjedio na predizborima i zatim na izborima, pa se nada kako će to uspijeti i Bersaniju. Lord Roger Liddle napao je britansku vladu Davida Cameruna koja ne shvaća kako je i Londonu potrebna EU, te je naglasio kako se u ujedinjenoj Europi samo uzimati ono što bi se htjelo, već treba i pridonijeti njezinu razvitku.

Budućnost svih država je Europa. Upravo zato što danas ima premalo Europe, premalo ujedinjena, došlo se do krize, a to zato jer su konzervativne stranke previše nacionalističke i nemaju viziju socijalne i pravedne Europe koja bi svima dala dostojanstvo i prije svega posao posebno za mlade.

Ključne riječi

Komentara 12

AT
atomised
16:17 09.02.2013.

Bome je Europa u gabuli kad joj Milanović u Italiji mora davati svoje recepte kako se izvući iz recesije. Za mene je ovo više vijest tipa "nemoguće ali istinito".

Avatar EU afrodita
EU afrodita
17:25 09.02.2013.

Na slijedećim izborima ljevica će najvjerojatnije pobijediti u Italiji i Njemačkoj...pa će Britanija ostati izolirana...i bit će to,nadajmo se, početak izlaska iz krize za čiju odgovornost snosi i sebična politika Angele Merkel....ljudima je do grla rezanja i štednje bez ikakvog rasta i otvaranja novih radnih mjesta....dok SAD izlazi iz krize jer je na prvo mjesto stavio rast proizvodnje, a ne štednju..

Avatar Stipo Li
Stipo Li
18:49 09.02.2013.

Kakva božija politička Unija....ako se mjenja ono u što ulazimo.....molim novi referendum....jer za ovo nismo glasali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije