Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
političari o istrazi

Milanović: Nećemo se selektivno obračunavati s kriminalom

zoran milanović
Foto: Antonio Bronić/VLM
1/6
30.03.2010.
u 20:52

Ne znam zašto su ga uhitili, mogu samo nagađati da je riječ o nekim dokazima koje je Mađarska isporučila Hrvatskoj – komentirao je predsjednik HSS-a Josip Friščić.

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović izjavio je da nije upoznat s djelovanjem istražnih organa i da ne može prognozirati što će se dogoditi s istragom u sklopu koje je uhićen i bivši potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Damir Polančec.

– Što će biti s Polančecom, ne znam. To će možda sud na kraju morati odlučiti. Ja vam jedino mogu obećati da će se SDP, kada pobijedi na izborima, od prvog dana obračunavati s kriminalom i provoditi zakon, a ne kao HDZ, nakon šest godina, i to selektivno – kazao je Milanović novinarima u Sarajevu gdje je sudjelovao na konferenciji “Progresivna društva na Balkanu” u organizaciji Partije europskih socijalista (PEP).

I bivši i sadašnji predsjednik bez komentara
Ni novi ni bivši predsjednik nisu imali komentara na uhićenje bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. Premda je Mesić tijekom zadnjih mjeseci svog mandata vrlo često ulazio u nemilosrdna verbalna prepucavanja s Polančecom danas je samo kratko poručio: Nemam komentara.

Ni s Pantovačak nije bilo glasa. Iz Ureda predsjednika Josipovića je poručeno isto. Očito se pomno prati razvoj situacije i niti Mesić niti Josipović se nisu željeli ‘izletjeti’ s nekom ocjenom.

Uhićenje neće utjecati na poslovanje Podravke, ali će djelovati kao šok na neke zaposlenike koji su bili jako povezani s Damirom Polančecom, rekao je Ljubo Jurčić, predsjednik NO-a Podravke.

Josip Friščić: Uhićen je zbog svojih osobnih, a ne stranačkih aktivnosti
Od dokumenata koje je javnost vidjela, potpisa Damira Polančeca nema ni na jednom. Ne znam zašto su ga uhitili, mogu samo nagađati da je riječ o nekim dokazima koje je Mađarska isporučila Hrvatskoj – komentirao je predsjednik HSS-a Josip Friščić: – On je sigurno razgovarao s dečkima. O čemu i koliko, ne znam, kao što ne znam ni koja je bila njegova uloga u svemu. Ima li Državno odvjetništvo nešto za što mi ne znamo, to ne mogu komentirati – nastavlja.

Kad je riječ o umiješanosti HDZ-a u tu aferu, Friščić je više nego jasan. – Uvjeren sam da stranka nije imala ništa s time. Mislim da su to bile osobne aktivnosti Damira Polančeca – kazao je Friščić. Na pitanje je li očekivao takav rasplet oko Podravke zaključio je kako je očekivao da će se stvar rasplesti kako bi se vidjelo tko je što radio.

Darinko Kosor: Dokaz da su pred zakonom svi jednaki
HSLS se ne želi miješati u rad policijskih i pravosudnih tijela – komentirao je predsjednik te stranke Darinko Kosor te zaključio: – Uhićenje je dokaz da nema nedodirljivih i da pred zakonom svi moraju biti jednaki.

Radimir Čačić: Informacije je mogao imati i Ivo Sanader
Nitko razuman nije pretpostavljao da su ključne odluke oko Podravke donošene bez Polančecova znanja. Zato to što se dogodilo nije iznenađenje, a može se pretpostaviti da je, s obzirom na važnost tvrtke, informacije mogao imati i Sanader – kaže R. Čačić.

Milorad Pupovac: Svi koji su postupali kao Polančec završit će isto
Milorad Pupovac (SDSS) izrazio je nadu da neće sve stati na uhićenju Damira Polančeca. Očekuje, kazao je, da će i svi oni koji su devedesetih godina radili što i Polančec završiti na isti način. Očekuje i da se kaže “ne” politici koja je to omogućavala.

Daniel Srb: Ako je odlučivala Vlada, nije samo on kriv
Čujem da je Polančec uhićen zbog Ine, što je logično. Ali, ako su se odluke o Ini donosile u Vladi, nije Polančec jedini kriv. A bilo bi još strašnije da se o Ini odlučivalo samo u Ministarstvu gospodarstva – kaže Daniel Srb, predsjednik HSP-a.

Željko Jovanović: Jadranka Kosor sve je morala znati
Jadranka Kosor ponaša se kao svjedok pokajnik, sve je morala znati jer je bila potpredsjednica Vlade. Bilo je pitanje trenutka kada će Polančeca uhititi, ne samo zbog sumnji nego i zbog gubitka HDZ-ove političke zaštite – rekao je SDP-ov zastupnik Željko Jovanović, šef Vijeća za suzbijanje korupcije.

Komentara 42

ZX
zark x
22:00 30.03.2010.

Tako se govori druze Zorane. Sve SDP kradje, prvo u ladicu pa u zastaru.

OB
-obrisani-
05:15 31.03.2010.

Pitanje M Pupovcu: Zasto si ulazio u koaliciju sa \"necasnim\" i \"nepostenim \"HDZ-om i gdje je tvoj dignitet? Ako su oni \"LOPOVI\" sto si onda TI?

ZX
zark x
21:55 30.03.2010.

Najdrazi mi je Cacic. On vec optuzuje druge. Taj je izmislio kradju u Hrvatskoj, a sada bi htio biti i policajac. Zasto Linic nije bio upitan za komentar.? On zna ko su lopovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije