Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjen deficit

Milanović na fejsu: Sada se vidi kako smo dobro radili i ostavili dobre temelje

Milanović u Tvornici
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
21.04.2016.
u 19:15

– I dalje nastavljamo boriti se za naš smjer. Samo tako postoji velika vjerojatnost da će Hrvatska već u ovoj godini zadovolji kriterije Europske komisije – dodao je čelnik SDP-a.

– Sada se vidi kako smo dobro radili i ostavili itekako dobre temelje za nastavak rasta. Smanjenje deficita dokaz je da smo odgovorno radili posao i borili se za malog čovjeka – napisao je Zoran Milanović na svom Facebook-profilu komentirajući podatke Državnog zavoda za statistiku.

– I dalje nastavljamo boriti se za naš smjer. Samo tako postoji velika vjerojatnost da će Hrvatska već u ovoj godini zadovolji kriterije Europske komisije – dodao je čelnik SDP-a.

Milanovićeva Vlada ostavila je iza sebe samo 3,2 posto deficita opće države, čime je ispunila jednu od glavnih preporuka Europske komisije da se deficit u 2015. spusti na 3,5 posto BDP-a.

Po danas objavljenim podacima Državnog zavoda za statistiku, manjak u proračunu konsolidirane opće države iznosio je 10,7 milijardi kuna, odnosno 3,2 posto bruto domaćeg proizvoda, što je manje nego što je prognozirala ijedna institucija ili analitičar.

Ove godine Komisija traži spuštanje deficita na 2,7 posto, što ne bi trebao biti problem za Oreškovićevu Vladu. 

>>Hrvatska spustila deficit na 3,2 posto u 2015. godini

>>Marić: Podaci o deficitu i dugu jasna poruka EK i rejting-agencijama

Komentara 96

BU
Burger
19:36 21.04.2016.

Da se krene kopati, našlo bi se puno kriminalnih aktivnosti tebe i brata

Avatar delminium
delminium
19:44 21.04.2016.

Zaduzio nas je odprilike kao Sanader samo sto je Ivo bar autoceste napravio ( zamislite koliko je love kod Snadera nestalo) a Zoran nije napravio nista. Da budem precizniji nestalo je 16 nečega iz duudi-a.

ZG
zgrio
19:35 21.04.2016.

Taj na žalost svih građana RH nije radio ništa dobro kako on to zamišlja. Ako je nešto ispalo dobro za njegove mračne vladavine to se dogodilo mimo njega i njegova rada. I dobro je naravno tilo što ga više nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije