Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo suđenje

Milanović, Mesić i Bebić pozvani da svjedoče o atentantu na Pukanića i Franjića

Ivo Pukanić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
10.10.2014.
u 10:43

Obitelj Franjić državu smatra odgovornom jer nije spriječila "teroristički čin" te od države traže milijun i pedeset tisuća kuna odštete s kamatama

Nakon što je Vrhovni sud  u srpnju ove godine usvojio žalbu obitelji Nike Franjića, 20. studenog počet će novo suđenje kojim tužitelji od države traže milijun i pedeset tisuća kuna odštete s kamatama. Državu smatraju odgovornom jer nije spriječila "teroristički čin" u kojem su 2008. ubijeni Ivo Pukanić i Niko Franjić, piše Novi list.

Kao svjedoci na sudu pozvani su bivši predsjednici Republike i Sabora, Stjepan Mesić i Luka Bebić, te premijer Zoran Milanović koji su nakon ubojstva davali podršku premijeru Sanaderu u otkrivanju počinitelja i vraćanju "sigurnosti na ulice naših gradova".

Troje Franjićevih, udovica Cecilija Yazmina, sin Nikola i majka Manda, još su u ožujku 2009., putem odvjetnika Damira Galetovića, podigli tužbu u Rijeci, gdje žive.

Iznijeli su zahtjev za odštetu od 350 tisuća po osobi, jer je "Niko Franjić bio žrtva terorističkog akta, za koji je je u skladu s odredbama Zakona o odgovornosti, za štetu nastalu uslijed terorističkog akta odgovorna država". Općinski sud u Rijeci odbio je u lipnju 2010. godine tužbu, no Vrhovni sud je u srpnju ove godine usvojio žalbu tužitelja, ukinuo tu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje.

>> Vjeruju da životi njihovih najdražih vrijede milijune

>> Ni danas se ne zna tko je naručio Pukanićevo ubojstvo

Komentara 5

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
14:23 10.10.2014.

Pukanic je zrtva kriminala I korupcije Bolno pitanje je zasto je Bajic bio ignorirao Pukaniceve TeX poruke sa mobitela?. Tu nam je poznato da je Pukanic bio jako sposoban kad je uspio uci u trag kriminala I korupcije dok Bajicajic je samo se pretvarao I izgovarao da rade ali be uspjeha. Pukanic se je zalio ali su ga ignorirali . Pukanic he morao biti likvidiran jer je previse znao to je to.

NI
nicolatesla
11:38 10.10.2014.

Drzava je odgovorna nego tko. U drzavi nam zlocinci, mafijasi sto su opljackali naciju, najveci teroristi na planeti, proganjaju novinare, vrse ubojstva i prijetnje po drzavi, a politicari k... ne mrdaju. Treba njih u przun strpati nego kako. Istrazivacki novinari nam ne smiju pisati ni za jedne medije, znaju oni to dobro. Nedavno su izvrsili pokusaj ubojstva i na Margetica, i svatko tko pokusa istrazivati sta je opljackala mafija u drzavi riskira da ga zlocinci skrate za glavu. Narod zivi u zatocenistvu mafijasa, gradjani opljackani do gole koze, sve im je oteto, citavo nacionalno i drustveno bogatstvo, banke, poduzeca sve zivo, i nitko ne smije zucnuti. Najveci teroristi na planeti.

MX
Mister X
11:36 10.10.2014.

Milanović, Mesić i Bebić pozvani da svjedoče o atentantu na Pukanića i Franjića Konačno pravi kojin sve znaju ili su čak i direktni očevidci ili još više i od svega toga ? Pitaj Boga !???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije