Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.07.2016. u 11:55

Milanović i SDP trenutačno su, slijedom okolnosti, u puno povoljnijoj poziciji od Plenkovića i HDZ-a, koji je tek u procesu izbora novog šefa i pritom je iscrpljen unutarstranačkim obračunima.

Idući parlamentarni izbori, u prvom redu za SDP, bit će igra na sve ili ništa. Zoran Milanović, ne dobije li ove izbore, teško da će moći ostati prvi čovjek partije. Bio bi to još jedan poraz u nizu za SDP predvođen Milanovićem, koji nakon uvjerljive pobjede na parlamentarnim izborima 2011. godine više nije dobio nijedne izbore.

Milanović i SDP trenutačno su, slijedom okolnosti, u puno povoljnijoj poziciji od Plenkovića i HDZ-a, koji je tek u procesu izbora novog šefa i pritom je iscrpljen unutarstranačkim obračunima. Milanović je već složio tzv. Narodnu koaliciju, HDZ-u je preoteo HSS, a u igru je, preko HSU-a, ubacio i Stjepana Mesića koji će biti kandidat na listi Narodne koalicije u prvoj izbornoj jedinici. Milanović, koji voli podizati ljestvice za razliku od HDZ-a, prešao je i preko Stipe Gabrića Jamba (koji dolazi u paketu s HSS-om), opterećenog sumnjama u mutne poslove, prešao je i preko Marijane Petir s kojom su se SDP-ovci “do prije neki dan” sprdali kao s radikalnom, “zatucanom” konzervativkom, ne smeta mu ni što je Krešo Beljak u fazi “mladost-ludost” krao kasetofone iz automobila, a u igru uvodi i Stjepana Mesića kojem je debelo vrijeme za mirovinu.

Pa čovjek ima više od 80 godina. Ali za slučaj Mesić krivi su Most i HDZ koji su bivšem predsjedniku ukinuli ured i time ga ponovno lansirali u fokus javnosti. Znao je Milanović političkim suparnicima zamjerati i znatno manje “grijehe”.

Sjetimo se samo kako je napao Roberta Podolnjaka jer se drznuo u vrijeme Domovinskog rata promijeniti prezime. SDP-ova izborna kombinatorika politički je legitimna, ali srozava ljestvicu SDP-ova poštenja, omiljene ljevičarske suprotne odrednice, u odnosu na HDZ. HDZ je pak u velikom zaostatku za SDP-om, tek biraju šefa, a onda će slagati liste i eventualno dogovarati partnere ili će na izbore izaći sami. HDZ-u trenutačno oporba ne treba, dovoljno si sami podmeću i lansiraju afere i “afere”, pa se Milanović, zasad, HDZ-om ne treba opterećivati...

>> Marijana Petir je jamac Milanovićeva poštenja?!

Komentara 4

Avatar TAJSAM
TAJSAM
14:55 13.07.2016.

Poštenje, za komuniste je samo fraza. Zna se dobro da su drugovi mogli i radili i rade sve i svašta a danas prijave ispadaju iz ladica ali drugovi nadziru kad i kako se riješiti viška nepodobnih ali i kako zaštititi lopove i lopuže kojih je više u SDP-u i HNS-u nego u svim ostalim strankama. Naravno da se nadam skorom raščišćavanju stvari oko Sanadera i Vidoševića te farbanje tunela. Ali to su male stvari od krađa komunista i to prvenstveno dizanju 100 milijardi kuna itd... mnogo toga bih mogao pisati ali mi je več dosadno kad od tog pisanja nikad ništa jel partija ima drugove na mjestima sa kojih nadziru sve ali doslovno sve u Hrvatskoj samo ne u mojoj kući te im ni po koju cijenu neču dati da mene slome ili ucijene. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije