Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELIZABETA GOJAN:

'Milanović je prozvao medije na prezriv i podcjenjivački način'

elizabeta gojan
Goran Stanzl/PIXSELL
20.03.2013.
u 14:15

Gojan smatra i da nastup Ruže Tomašić na Dnevniku nije bio primjeren programu javne televizije

Predsjednica Ogranka HND-a na HTV-u Elizabeta Gojan danas je poslala priopćenje u kojemu oštro prosvjeduje protiv smjene urednika i voditeljice TV Dnevnika 3, Denisa Latina, Ružice Renić i Katje Kušec. Trojac je smijenjen nakon što je premijer Zoran Milanović uputio kritiku HTV-u zbog gostovanja Ruže Tomašić u trećem Dnevniku.

"Ako je i bilo potrebe za reakcijom, odluku o smjeni čelništvo Informativnog programa HTV-a i Prvog programa HTV-a donijelo je u krivo vrijeme – nakon istupa premijera RH Zorana Milanovića", tvrdi Elizabeta Gojan, koja smatra da je smjena, čak i da je vođena profesionalnim razlozima, ostala u sjeni Milanovićeva istupa.

"Ogranak HND-a smatra da premijer, baš kao i svaki građanin RH, može kritizirati rad HRT-a i upozoravati na pogreške, no prezriv i podcjenjivački način na koji je prozivao medije, posebice HRT, nije dostojan funkcije koju obnaša", navodi Gojan.

"Dakako, Ogranak HND-a na HTV-u ne misli da je istup saborske zastupnice Ruže Tomašić u TV Dnevniku 3 primjeren programu javne televizije, smatra i da je voditeljica emisije mogla bolje i jasnije reagirati i parirati svojoj gošći-sugovornici", nastavlja Gojan, zaključujući da ovaj i slični teški propusti na HTV-u "potvrđuju da je Ogranak HND-a na HTV-u bio u pravu kada je upozoravao na hiperprodukciju i nedostatak strategije uređivanja Informativnog programa HTV-a".

>> Vladino pismo HRT-u: Niste se ni ispričali ni priznali da ste uprskali

Komentara 6

OB
-obrisani-
14:53 20.03.2013.

Da se Tomašićku ignoriralo do sada, ne bi imala prilike doći u javnost, biti na žalost pozvana na tv i to u Dnevnik 3. Zašto joj se daje takav publicitet pišući o njoj i njome sličnima. Ona više nezna na koji način da nam se pokaže. Da je pametna to ne bi na ovakav način mržnje iskazivala.

HR
Hrzo
14:50 20.03.2013.

Slazem se da je premijer zabio još jedan autogol. U redu je da se gospođa Gojan zauzima za smjenjene novinare. moraju se moći čuti različita mišljenja, pa valjda je prošlo vrijeme jednoumlja. Čudim se jedino zašto se isto tako nije zauzela za nedavno smjenjenu novinarku kad je govorila o "zdravstvenom" odgoju u školama. Ili se tom ne treba čuditi. Sve se radi po pravilu "pipl mast trast as". Samo narod već govori: "Bože sačuvaj nas"

ZA
Zagaboka
14:54 20.03.2013.

Cenzura na HTV, Vecernjem, Jutarnjem, Index hr, Slobodnoj itd itd Ali komunisti padaju !! Sa njima i mala Srbija !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije