Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I Radnička fronta osudila Milanovića

'Milanović je prešao sve granice i svrstao se na stranu desnice'

Zagreb: Konferencija za medije o izmjenama i dopuni Zakona o minimalnoj plaći
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
09.12.2021.
u 12:30

Iz Radničke fronte su poručili da za njih Milanović nikada nije predstavljao lijevu opciju, ali im je jasno kako se u pojedinim trenucima on mogao činiti kao "manje zlo".

Na izjave predsjednika države Zorana Milanovića o genocidu u Srebrenici te ubojstvu obitelji Zec reagirala je danas osudom i Radnička fronta. Iz te su stranke poslali priopćenje smatrajući da je posljednja Milanovićeva izjava konačan korak kojim se on odvojio ne samo od ljevice, već i od ičega iole smislenog i ljudskog, prešavši na stranu desničarskog populizma. Štoviše, Radnička fronta smatra da su Milanovićeve posljednje izjave na simboličan način označile njegov potpuni prelazak na desnicu.

Osvrćući se i na predsjednikovo dosadašnje djelovanje, iz Radničke fronte poručiše da za njih Milanović nikada nije predstavljao lijevu opciju, ali im je jasno kako se u pojedinim trenucima on mogao činiti kao "manje zlo". Pritom su podsjetili na Milanovićeve kvalifikacije samoga sebe kao konzervativca i libertarijanca te izjave na kraju premijerskog mandata u kojima se, kako su naveli u Radničkoj fronti, s takozvanim šatorašima nadmetao u nacional-šovinizmu, pritom spominjući "vojne lekarke" i nazivajući Srbe "šakom jada".

- Trenutak kada se trebalo odreći Milanovića počeo je sa Zakonom o radu koji je "fleksibilizirajući" radne odnose doveo do nikada nesigurnijih radnih odnosa za radnike koje ovih dana iz vladajućeg HDZ-a žele dodatno pogoršati. Međutim, bio je dug put od toga do današnjih skandaloznih izjava i svrstavanja aktualnog predsjednika. Predsjednik je već prije koketirao sa svjetonazorskom desnicom, na što smo i ranije upozoravali, te se ova kulminacija dala naslutiti iz njegovih antikomunističkih i revizionističkih istupa, relativiziranja ispovijedi silovanih žena, kao i relativiziranje žrtava ratnih zločina - naglašavaju u Radničkoj fronti potkrepljujući svoj stav navođem i predsjednikova vraćanja odličja Branimiru Glavašu, relativiziranja zločina Mihajla Hrastova, kao i konstantnih napada na predstavnike Srba u Hrvatskoj, osobito "Milorada Pupovca kao najpoznatijeg od tih lica".

- Nastavit ćemo se odupirati aktualnom predsjedniku i njemu sličnima na svim poljima. Prvenstveno aktualnim izmjenama koje bi trebale dodatno pogoršati Milanovićev Zakon o radu, ali pritom ne ispuštajući iz vida i sve antifašističke, feminističke i općenito ljudske teme koje su Milanoviću trenutačno "na piku" - poručili su iz Radničke fronte. 

Video - Davor Bernardić: Zoran Milanović bi trebao biti faktor stabilnosti, a ne konflikta

Komentara 4

KR
Krotila
13:30 09.12.2021.

Naš Predsjednik je ljevica i desnica, a mi smo njegovi ⚔ Pretorijanci ⚔

UD
Udbaš
16:04 09.12.2021.

Teško je dobit jači kompliment nego što je kad te neradnička fronta osudi. Za zamislit se je koliko si usr.. stvar ako te oni pohvale...

LA
Lav2
16:00 09.12.2021.

Ha hah radnicka fronta i kata Nema dalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije