Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči skupštine UN-a

Milanović iz New Yorka: Bio sam u dilemi doći ili ne, ozbiljnije stvari se događaju u regiji

Milanović na obilježavaju 30. obljetnice stradanja civilnih žrtava Kijeva
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
19.09.2021.
u 19:55

Na 76. zasjedanju Opće skupštine UN-a dominirat će teme koje, kazao je Milanović, nisu u njegovom fokusu, a on će se baviti onime što je važno u našem okruženju, među ostalim i Bosnom i Hercegovinom i pravima Hrvata u BiH.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović uoči početka Opće skupštine UN-a idući tjedan susreo se s predstavnicima hrvatske zajednice u New Yorku i bilateralno se sastaje s glavnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom.  Na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda sudjelovat će i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, a posjet SAD-u iskoristit će i za niz bilateralnih sastanaka te posjet hrvatskoj zajednici u New Yorku, Pittsburghu i Chicagu.  

Predsjednik RH Zoran Milanović boravak u New Yorku počeo je sudjelovanjem na svetoj misi u crkvi sv. Ćirila i Metoda gdje se Hrvati okupljanju od 1974. S njim je bila i njegova supruga, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sa suprugom i ostali dužnosnici.

U 17 sati po lokalnom vremenu Milanović će se sastati s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom, a u utorak se sastaje s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Na 76. zasjedanju Opće skupštine UN-a dominirat će teme koje, kazao je Milanović, nisu u njegovom fokusu, a on će se baviti onime što je važno u našem okruženju, među ostalim i Bosnom i Hercegovinom i pravima Hrvata u BiH.

U New Yorku je i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, uz politički blagoslov aktualnog predsjednika, javila je novinarka HTV-a Branka Slavica u Dnevniku HRT-a.

Milanović je kazao da je bio u dilemi da li da dođe.

- Ozbiljnije su stvari koje se događaju kod kuće, u regiji, u susjedstvu, rekao je.

Ministar Gordan Grlić Radman kazao je da mu je drago da je već treći put u mandatu u New Yorku.

- Veliko je postignuće u bori s pandemijom COVID-19 da se ovaj sastanak održava uživo, rekao je.

Ministar je uoči svete mise u župi sv. Ćirila i Metoda istaknuo da mu je drago da je s predstavnicima hrvatske zajednice.

 

Komentara 27

BH
BHHrvat
20:44 19.09.2021.

Tko bi rekao prije da će se milanović najviše brinuti za nas bh hrvate

DU
Deleted user
20:08 19.09.2021.

Bar netko se bavi pitanjima bitnim za Hrvate, kad se već Plenki bavi samo osiguravanjem stolice u Bruxellesu...

ME
Meter
09:51 20.09.2021.

Ozbiljne se stvari događaju i u RH pa nikom ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije