Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plinsko tržište

Milanović ide u Baku dogovoriti hrvatsko sudjelovanje u TAP-u

Zoran Milanović
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Autor
Marko Biočina
16.12.2013.
u 07:01

– Naravno, neću se vratiti natrag s kuferom novca kao neki, za sebe – nije propustio biti i ciničan premijer Milanović

Premijer Zoran Milanović predvodit će Vladino izaslanstvo, u kojem će biti i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koje danas i sutra boravi u glavnom gradu Azerbajdžana Bakuu, gdje bi trebao biti finaliziran i dogovor o hrvatskom sudjelovanju u projektu gradnje plinovoda TAP, vjerojatno najvažnijem energetskom projektu ovog trenutka u Europi.

TAP je jedan od ključnih projekata koje EU podržava radi smanjenja ovisnosti o ruskom plinu i daljnjeg razvoja europskog plinskog tržišta. Transjadranski plinovod trebao bi prevoziti plin iz azerbajdžanskih nalazišta od grčko-turske granice preko Albanije do južne Italije. Hrvatski interes u projektu odnosi se na spojni plinovod IAP (Jadransko-jonski plinovod), koji bi iz Grčke kroz Albaniju, Crnu Goru, BiH i Hrvatsku plin iz TAP-a trebao dopremati na tržište srednje Europe. Ključni detalj za projekt jest spremnost Azerbejdžana da jamči isporuku dostatnih količina plina, a upravo bi taj dogovor trebalo postići u Bakuu.

Govoreći o projektu koji će se potpisivati u Bakuu, Milanović je kazao da je riječ o investiciji od milijardu američkih dolara, koja je geopolitički važna jer osigurava dobavni pravac plina s južne strane pa ne ovisite samo o jednom dobavljaču.

– Naravno, neću se vratiti natrag s kuferom novca kao neki, za sebe – nije propustio biti i ciničan Milanović.

Komentara 11

Avatar RexCroatorum925
RexCroatorum925
07:36 16.12.2013.

Imovina obitelji milanović nikada nije bila pod povećalom pogotovo kredit s NLB ............. rumunjski scenarij iz 1989 je izgledan

NE
Nepokolebljiv
07:32 16.12.2013.

Nece se vratiti "s kuferom novaca"! Vratit ce se s istrosenom kreditnom karticom a hrvatska raja ce i taj turisticki izlet morati platiti kao i sve ostale turisticke avanture nesposobnih!

Avatar Carrera
Carrera
09:23 16.12.2013.

jadna nam majka bude li nam zoki išta dogovarao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije