Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
77. obljetnica

Milanović i Pahor prvi put zajedno na komemoraciji žrtvama jednog od najzloglasnijih logora

Otočec ob Krki: Konferencija za medije Zorana Milanovića i Boruta Pahora
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
04.09.2020.
u 16:03

Kroz logor Kampor je u četrnaest i pol mjeseci prošlo oko 15.000 Hrvata, Slovenaca i Židova, među kojima i oko 1200 malodobne djece

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor sudjelovat će sutra na programu obilježavanja 77. obljetnice oslobođenja interniraca iz talijanskog fašističkog koncentracijskog logora Kampor na otoku Rabu, u subotu, 5. rujna 2020. godine. Dvojica predsjednika prvi će puta zajedno prisustvovati komemoraciji žrtvama jednog od najzloglasnijih talijanskih fašističkih logora u Drugom svjetskom ratu.

Kroz logor Kampor je u četrnaest i pol mjeseci prošlo oko 15.000 Hrvata, Slovenaca i Židova, među kojima i oko 1200 malodobne djece.

Program obilježavanja započet će u 17 sati na spomen-groblju Kampor polaganjem zajedničkog vijenca i paljenjem svijeća te prigodnim obraćanjima dvojice predsjednika. U nastavku boravka u Rabu dvojica predsjednika prisustvovat će otvaranju fotografsko-dokumentarne izložbe „Posljednji svjedoci / Zadnji pričevalci“ i izložbe „Tkanine otpora: glasovi žena“ u Gradskoj knjižnici Rab, priopćili su iz Ureda predsjednika.

 

Komentara 4

TA
Talleyard
16:39 04.09.2020.

Kada će slučajni ići na komemoraciju žrtava komunizma među kojima je djelovao i drug stipe milanović

RI
rimac444
20:48 04.09.2020.

Bez lustracije nema pomirenja ni budućnosti hrvatskog naroda. Više od milijun brutalno pobijenih Hrvata nakon rata od titove zločinačke mašinerije ima pravo na svoj vječni spokoj i istinu, to je naša sveta obveza.

BA
Barbasmora
18:18 04.09.2020.

Ma nije taj rab ni blizu naseg jasenovca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije