Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večera u Sao Paulu

Milanović: I nakon prospavane noći jedanaesterac nije bio, ali idemo dalje

Zoran Milanović u Brazilu
Foto: Bruno Blumenschein
1/7
14.06.2014.
u 10:00

Dok na brazilskim TV postajama Hrvatska i dalje ne silazi s glavnih pozicija, Zoran Milanović je posjetio hrvatsku zajednicu u Sao Paulu.

Još pod dojmom utakmice otvaranja Svjetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske, hrvatski premijer Zoran Milanović prisustvovao je svečanoj večeri u Sao Paulu u hrvatskom domu 'Croatia Sacra Paulistana'. Nakon druženja sa stotinjak okupljenih Hrvata primio je plaketu Grada Sao Paula te održao kraći govor u kojem je istaknuo važnost Hrvata diljem svijeta.

Dok na brazilskim TV postajama Hrvatska i dalje ne silazi s glavnih pozicija, Zoran Milanović je posjetio hrvatsku zajednicu u Sao Paulu. Osim što je primio plaketu Grada Sao Paula kao potvrdu da je 30. svibnja postao službeni hrvatski dan, Milanović je porazgovarao s nekoliko generacija Hrvata koji žive u Sao Paulu. - Uopće je čudno da imamo državu nakon svega što smo prošli, a toga ne bi bilo bez svih onih koji su dali svoj život za Hrvatsku – rekao je Milanović i zamolio okupljene da odaju počast svim braniteljima minutom šutnje te je nastavio: - S državom moraš znati što i kako. Većina vas je otišla iz Hrvatske ne jer je bilo dobro nego jer nije valjalo. Od ekonomske situacije do političkog progona. Zadatak naše generacije je stvoriti Hrvatsku koja će privlačiti ljude, a ne iz koje će odlaziti najbolji jer to slabi naciju.

Osvrnuo se prvi čovjek Vlade RH i na uspješno očuvanje identiteta te žilavost hrvatskog naroda, a zaseban klub prijatelja Dalmacije u Brazilu je prokomentirao riječima 'Dalmacija dio Hrvatske i za nas je to isto (op.a. hrvatski klub i dalmatinski klub)'. - Nažalost, trebao nam je rat da nas ujedini, a ono što nas treba ujedinjavati u budućnosti je uspjeh i put prema bogatstvu te dvije ključne ljudske težnje – sloboda i sigurnosti – rekao je Milanović te dodao: - Treba nam društvo jednakih šansi i školovanje nakon kojeg se možemo natjecati i s Nijemcima, Englezima, Austrijancima i Dancima.

Foto: Bruno Blumenschein

Nije premijer propustio prokomentirati i utakmicu s Brazilom zbog koje je došao u Sao Paulo: - Vidjelo se na dečkima u svlačionici da su razočarani i ljuti, ali je odlično što su pokazali da se pogotovo u veznom redu bez problema možemo nositi s Brazilom. Domaćin je bio na iglama jer je ovo Svjetsko prvenstvo važno i politički, pogotovo za predsjednicu Brazila Dilmu Rousseff. Osim uvjerenja u prolaz skupine, Milanović je dotaknuo i pitanje suđenja: - Jedanaesterca zbilja nije bilo. Vidjelo se i na snimci, a i svjetski mediji su tako prokomentirali. Međutim, suci znaju dosuditi i u našu korist, tako da ne treba previše obraćati pozornost. Međutim, jedanaesterca nije bilo. Imamo jaku reprezentaciju, igrači se nikoga ne boje i mogu pobijediti svakoga.

Dolazak u Brazil neki su prokomentirali negativno i ocijenili nepotrebnim. Međutim, Milanović kaže: - Dođeš ne valja, ne dođeš ne valja. Uvijek će biti onih koji se ne slažu, ali mislim da je red što sam tu za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. I večeras nije bilo lako dovesti različite struje hrvatske emigracije u Brazilu, ali tu su, zajedno. Ako sam uspio pomoći u tome – odlično! – završio je premijer Milanović.

>> 'Nisam gledala utakmicu. Milanović je sam trebao platiti put u Brazil'

Komentara 18

KA
kafka
11:23 14.06.2014.

Prekršaja za jedanaesterac nije bilo. Prekršaj za poništenje našeg gola (navodno igranje rukom Olića) nije bilo. Bio je prekršaj koji nije 'sviran' i nakon toga dovivamo gol. !!!

Avatar Titanov sin
Titanov sin
11:14 14.06.2014.

Loše spavao , slavio sa japancem do jutra nakon " dobro " obavljenog posla :-)))

KO
korisnik3
10:39 14.06.2014.

daj se baci v mrzlo brazilsko more...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije