Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori za predsjednika SDP-a

Milanović i Komadina ipak u TV debati

Milanović Komadina
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
19.02.2016.
u 18:45

Treći pretendant za šefa SDP-a Duško Polovina Lungo rekao nam je jučer kako on apsolutno podržava javna televizijska sučeljavanja

Aktualni šef SDP-a Zoran Milanović silno se želi na televiziji javno sučeliti sa svojim glavnim protukandidatom za novog predsjednika stranke Zlatkom Komadinom.

Stoga je, kako doznajemo iz SDP-a, njegov šef izbornog stožera Siniša Hajdaš Dončić prekjučer na sastanku sa šefom Komadinina stožera Rajkom Ostojićem predložio dva sučeljavanja.

Dva javna sučeljavanja

Prvo na bilo kojoj nacionalnoj televiziji (televizija koja pristane organizirati sučeljavanje imala bi potpunu slobodu u izboru voditelja sučeljavanja i kreiranja pitanja), a drugo sučeljavanje dogodilo bi se u Zagrebu u stranačkim prostorijama ispred članova Glavnog odbora Foruma mladih SDP-a – ali i to bi sučeljavanje Milanovića i Komadine zapravo bilo javno jer bi se prenosilo uživo na webu.

Iz Milanovićeva stožera doznali smo kako još nisu dobili odgovor od Zlatka Komadine pristaje li na takav aranžman.

– Što se nas tiče, mi smo otvoreni za sva unutarstranačka sučeljavanja. Ali čekamo da se o tom prijedlogu očituje i treći potencijalni kandidat za predsjednika SDP-a Duško Polovina Lungo, ako do 1. ožujka skupi dovoljan broj potpisa potrebnih za svoju kandidaturu. Načelno, apsolutno podržavamo unutarstranačka sučeljavanja. I zatvorenog tipa pred našim članovima u stranačkim prostorijama u većim hrvatskim gradovima, ali smo isto tako otvoreni i za javno sučeljavanje i na televiziji i pred Forumom mladih SDP-a, ali i pred članovima i članicama i Foruma seniora i Foruma žena – rekao nam je jučer neslužbeno član stožera Zlatka Komadine.

Po svemu sudeći do televizijskog sučeljavanja kandidata za novog (ili starog) šefa SDP-a trebalo bi doći.

Naime, treći pretendent za mjesto predsjednika SDP-a Duško Polovina Lungo rekao nam je jučer kako on apsolutno podržava javna televizijska sučeljavanja kandidata.

– Ja sam apsolutno za. U svakom sam trenutku spreman s njima dvojicom sučeliti se na televiziji. Što se mene tiče, Milanović, Komadina i ja na televiziju možemo odmah – rekao nam je Polovina Lungo.

Nakon toga nazvali smo u Milanovićev stožer iz kojeg su nam poručili kako se slažu da se javno na televiziji sučele sva trojica, naravno ako Duško Polovina Lungo do konca mjeseca skupi tisuću potpisa članova SDP-a, što je preduvjet za potvrdu kandidature.

Inače, Polovina Lungo požalio se i na Milanovićeve i na Komadinine ljude tvrdeći kako čine sve da ga u tom spriječe, da ga opstruiraju na terenu, te da “nestaju potpisi koje su mu kolege iz stranke već dali”.

Za kampanju – 200.000 kuna

Kako smo doznali, dogovoreni su i iznosi koje će kandidati za šefa SDP-a dobiti za izbornu kampanju od stranke, kao i maksimalni iznosi donacija.

Svaki kandidat koji skupi dovoljno potpisa od stranke za svoju će kampanju dobiti po 120.000 kuna, a svaki kandidat smjet će skupljati i donacije, ali samo od članova stranke i do ukupnog maksimalnog iznosa od 80 tisuća kuna.

>>Komadina u Splitu: Treba osnovati vladu u sjeni!

>>Komadina: Ako sam ja bio neuspješan, a oni uspješni, zašto su izgubili izbore?

Komentara 34

BU
Bulaba
18:57 19.02.2016.

Ma vidi ti ta dva antifašista, kako su samo cukreni. Nego, kad se potuku dva antifašista, onaj koji izgubi postaje fašist?

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
19:49 19.02.2016.

Ima kakva zaštitna folija za ekran za kupit da ne iskaču komunističke floskule iz tv-a ?

Avatar juricamesko
juricamesko
19:45 19.02.2016.

još jedan cirkus u režiji Sdp.hoćeli dreseri ove dvojice naplaćivati ulaznice da se znamo prijaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije