Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.06.2014. u 14:00

Čudi me da TV­i nisu primijetili i dobar štos – na odlučujući sastanak u EU Hrvatska je poslala svoja, po anketama, dva najnepopularnija političara

Nekoliko je dana do prve naše godišnjice u EU, pa se polako pitamo jesmo li se štogod promijenili? RTL­ovci su se pitali prvi u svom Dnevniku, ali kako su složili vijesti iz Belgije, gdje se okupila ona vladajuća i ona oporbena politička elita, jasno je da se niti sami još ne snalaze u EU koridorima. Propustili su, jedini, primijetiti da su se, de facto na istom poslu tamo našla dva hrvatska političara.

Zoran Milanović, prvo kao premijer RH koji je imao dužnost sudjelovati u skupu i večeri EU premijera. Povod je 100. godišnjica početka Prvog svjetskog rata, pa su se našli u Ypresu. Dvadesetak km dalje, u Kortrijku nalaze se vladajući Europučani, gdje je i šef hrvatske oporbe Tomislav Karamarko. I Milanović i Karamarko u stvari na istom su poslu, sudjeluju u sređivanju da Luxembužanin Juncker ipak prođe kao prvi čovjek Europske komisije, oko čega su se EU pučani (EPP) i Socijaldemokrati usuglasili, samo im još smeta onaj britanski Cameron.

Nova TV jedina je izvijestila s tih događaja po EU modelu i TV gledatelj si je mogao, kako bi rekao Ćiro, utvarati da je i on Europljanin. RTL je apsolutno prešutjela da je i Karamarko tamo bio, a HTV je tamo Karamarka pitao – što misli o anketama javnog mnijenja u RH!? Tako smo, zahvaljujući hrvatskim stereotipima, ostali prikraćeni za saznanje da su Milanović i Karamarko, natjerani od EU, nešto zajednički obavljali u inozemstvu. Čudi me da TV­i nisu primijetili i dobar štos – na odlučujući sastanak u EU Hrvatska je poslala svoja, po anketama, dva najnepopularnija političara. Hrvati su, zapravo veliki zafrkanti.

PLUS

Dnevnik Nove TV donosi pravu reportažu s Paga. Sezona je šišanja ovaca, a tamošnjih 30.000 daje oko 20 tona vune. Apsolutno nitko u RH tu vunu ne želi kupiti?

MINUS

Tin Kovačić, predani reporter HTV­a, javlja iz Gunje da ljudi počinju sami obnavljati. I onda se zaledi kamera i propadne dobro javljanje. Tko je kupio to smeće od kamera?

Komentara 1

TV
tv5378
17:00 27.06.2014.

Da su posteni ,otisli bi oni i na Bleiburg i na Jazovku,ali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije