Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
diplomacija
Povratak na članak

Milanović i Janša se susreli u Čileu, Pusić: Ratifikacija krajem veljače

- Ja se nadam da smo na tragu toga da nađemo rješenje koje će razdvojiti dvije teme: na zadovoljavajući način riješiti pitanje Ljubljanske banke, ali i obaviti brzu pripremu za ratifikaciju - rekla je Pusić

Komentari 11

Avatar Marko232
Marko232
10:50 28.01.2013.

27.01.2013. u 23:56h EUJ- je napisao/la: Milanović i Janša se susreli u Čileu i sa time pokazali i dokazali da se balkanci i europejci možemo sastajati i dogovarati čak tamo daleko u južnoj americi. -------------- janez. to da ste vii evropeci to znamo samo vi i mi. svi drugi misle drugačije

VL
PE
peugeot
22:39 27.01.2013.

@tamnabrada - Nisam taj Bosnjak. Inace, mana oduvjek gospodskog automobila zvanog "Peugeot" je to sto je skup u odnosu na vw. Predlazem Vam da pogledate na internetu sportsku verziju "peugeota" RCZ, samo mu je opet glavna mana sto je skup. "Peugeot" se kvalitetom sasvim priblizio njemackim brelinama (pogledajte zadnje mrcine koje su izbacili na trziste nakon "peugeota" 607. Pozdrav

VL
Avatar madcap
madcap
22:43 27.01.2013.

Janši je Milanović jedini argument za opstajanje na vlasti što znači da ga Zoki ima u šaci. Tako se to radi.

VL
Avatar puky
puky
20:25 27.01.2013.

"Ja se nadam" ... što to znači drugarice "ministarka" ? ... jel ti znaš ili ne znaš raditi svoj posao ? ... mi smo ti koji se možemo ili ne možemo nadati nečemu na što nemamo utjecaja ali ti drugariceice moraš znati doći do cilja ... a cilj nam može biti u ovom slučaju EU ili natezanje sa LB bez ulaska u EU ... lovu od slovenije štediše neće vidjeti dok ih neki međunarodni sud ne natjera i svako preseravanje tipa nadam se, oni moraju, to nema veze sa našim pristupom do sada nije dalo ništa a najmanje nadu da će se promijeniti ... strava ...

VL
CR
crocro
07:21 28.01.2013.

Europska unija i svijet vjerojatno očekuju da se kao krajnje rješenje predmet spora uputi na sud a time i ratifikacija u slovenskom parlamentu razdvoji od pitanja ljubljanske banke. Europska unija vjerojatno neće prejudiciranjem tražiti nekakvo novčano odricanje Hrvatske npr. kamata koje je dužna platiti ljubljanska banka a koje su veće od glavnice, već jednostavno će prihvatiti činjenicu kakvu donese nadležni sud. No, problem će biti ako se netko s Hrvatske strane odrekne tih kamata za koje nitko ne traži da se moramo odreći, jer onda niti sud nema smisla, a sve u cilju da se podilazi sloveniji da ratificira Hrvatski pristupni ugovor. Dakle, ako do toga dođe, ja sam protiv unaprijed neprihvatljivih ustupaka u smislu odricanja od kamata. Ne, tvrdim da će tako biti, ali ne bi želio da se sloveniji rade bilo kakvi ustupci jer je slanje predmeta na nadležni sud, itekako veliki ustupak sloveniji.

VL
SO
Somelier
08:01 28.01.2013.

Dobro je iči u Čile barem sretneš predstavnike Srbije i Crne Gore pa možeš sa njima porazgovarati i pozvati ih u posjetu.

VL
MM
more moje
08:53 28.01.2013.

27.01.2013. u 23:54h mask je napisao/la: Konstantno preklinjete da su vam ukradena štediša i da su za to krivi samo Slovenci. Slažem se da treba vratit štedišama novac, a to bi trebalo biti riješeno već prije 20 g.............. -------------------------- Ja mask, uistinu je trebalo vratiti i to je sramotno od LB-a, Slovenije i Slovenaca. No ipak bih te nešto zamolio, pokušaj razumjeti da ovdje miješaš obveze banke prema štedišama i obveze dužnika (tzv. krediti) prema LB-u. Štediša je napravio ugovor o štednji sa LB-om i iz toga ugovora nastaju obveze štediše i LB-a I TU JE KRAJ priče. Poslovna politika banke, kome ona daje kredite i pod kojim uvjetima, to NIJE problem štediše, bilo kakvo povezivanje ova dva slučaja može nastati samo u bolesnoj glavi.

VL
MM
more moje
09:03 28.01.2013.

Uistinu će biti interesantno vidjeti to "super rješenje", kakva je opet muljaža u pitanju? Jedni i drugi su u velikim problemima, jedni i drugi trebaju "umjetne neprijatelje", ali im se ispriječila EU i nedozvoljava otvoreno balkansko muljanje, najvjerojatnije će obje Vlade ispasti "ljubiteljice mira i dogovora" , vidjeti ćemo koliko i koga će ta "LJUBAV" koštati. Jedan i drugi narod će, kao i uvijek do sada, morati otvoriti novčanik/ denarnicu!

VL
CA
CastrumFF
09:33 28.01.2013.

Poslovna politika banke, kome ona daje kredite i pod kojim uvjetima, to NIJE problem štediše, bilo kakvo povezivanje ova dva slučaja može nastati samo u bolesnoj glavi. ................. Potpuno točno! Da se to događa danas, kada su u pitanju pravnee osobe sa privatnim vlastništvom, u vašem razmišljanju sve je istina. Ali sasvim nešto drugo je u primjeru raspada bivše SFRJ. Hrvatske firme ( tada državne) koje su uzele kredit kod LBZ, posle raspada SFRJ privatizirale su se i novi vlastnici su "zaboravili" da moraju otplatiti kredite. Krediti če biti na takav ili drukčiji način biti vračeni. Prije što bude to dogovoreno, prije če štediše dobiti svoju uštedevinu nazad.

VL
MM
more moje
09:47 28.01.2013.

"...Krediti če biti na takav ili drukčiji način biti vračeni. Prije što bude to dogovoreno, prije če štediše dobiti svoju uštedevinu nazad." ---------------------- Apsolutno ispravno, tko je dužan taj treba i odgovarati za SVOJ DUG. Štedišama treba odmah vratiti njihovu ušteđevinu, oni nisu niti malo krivi za druge probleme i muljanja!!!

VL
MA
MarkoPolo
12:03 28.01.2013.

Pobornik sam EU, ali iskreno rečeno, svejedno mi je da li će Slovenci ratificirati ili ne. Čovjeku se već gadi ova priča oko Slovenije i njenih ucjenjivanja, ali i načina kako se EU postavlja. Od nas se traži da povučemo tužbu, dakle opet odricanje od prava i zakona koji vrijede u životu i svijetu. Do nedavno smo imali odustanite od zerp-a, jednog međunarodnog prava. U ovom slučaju - pustite lopove da prođu nekažnjeno. Zar je to EU?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.