Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruxelles

Milanović: Hrvatska će se morati specijalizirati i odrediti prioritete

zoran milanović (1)
REUTERS/PIXSELL
02.03.2012.
u 13:14

"Politika je stalna borba za naklonost u kojoj se morate držati kriterija i standarda, u suprotnom ćemo potonuti"

– Hrvatska će se kao svaka mala država u Europskoj uniji morati specijalizirati, ovo je mehanizam kojem mi jesmo dorasli, ali moramo odrediti što nam je važno, koliko smo mi to spremni platiti i onda za to educirati ljude i u to ulagati. Ovo je dug proces dijaloga i zato tu nema konflikta, ali je katkad spor i zato Europa i malo dulje izlazi iz krize od na primjer Amerike, ali je dugoročno i te kako isplativ i pametan za Hrvatsku – kazao je premijer Zoran Milanović u Bruxellesu komentirajući važnost potpisanog sporazuma o europskoj financijskoj stabilnosti.

– Još smo uvijek u ubrzanom sustavu uhodavanja s planom da u najkraćem roku odredimo svoje prioritete jer je za malu državu kao što je Hrvatska u ovom velikom sustavu važno da ne rasipa energiju novac na stvari koje su joj nebitne – kazao je Milanović.

– Većina stvari ide u tom pravcu, ali konačno "da" ne mogu reći. Ne mogu zemlju obvezivati na neke stvari prije nego ih detaljno proučimo – odgovorio je premijer Zoran Milanović na pitanje hoće li i Hrvatska u skoroj budućnosti potpisati fiskalni ugovor koji je jutros potpisalo 25 zemalja EU, sve osim Velike Britanije i Češke.

Upitan za komentar medijskog istraživanja koje pokazuje da više od polovice građana sumnja da će ekonomski potezi Vlade izvući zemlju iz krize, Milanović je izjavio kako oni vjeruju da hoće.

– Politika je stalna borba za naklonost u kojoj se morate držati kriterija i standarda, u suprotnom ćemo potonuti. Mi radimo svoj posao, vjerujem da radimo dobro, a svjesni smo da kritike neće uvijek biti pozitivne – rekao je.

Na pitanje jesu li se pojavile prve pukotine u Vladi, misleći na sisački SDP i najave da bi se netko drugi mogao pojaviti na mjestu ministra Komadine, Milanović je kazao kako je ministar Komadina bio na pretragama, imao je zdravstvenih problema, konstitucijski je dobro, nije teško bolestan, ali ne bi to komentirao u ovom trenutku.

 

Ključne riječi

Komentara 126

DU
Deleted user
19:55 02.03.2012.

Ja virujem da ti je Budo i frizuru izabrao! Tvoje je samo nositi ju, virovo ti ili ne!

OB
-obrisani-
22:24 02.03.2012.

PRIORITET je otplatiti dug a dug se placa poreznim novcem jer je porezni novac pokrice za stampani novca federalne rezerve a taj novac za 100 dolara novcaniscu federalna rezerva placa 50 centi dobra zarada nema tu sta.

DU
Deleted user
16:06 02.03.2012.

Hrvatska se sad može specijalizirati jedino za čuvanje ovaca kad nema više industrije, INA otišla, komunikacija otišla, banke otišle, brodogradnja propala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije