Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.03.2014. u 12:00

Holy je otišla iz Vlade zbog, iz današnje perspektive, bizarne afere s mailovima u kojima “nekome preporučuje nekoga”

Bi li i danas Zoran Milanović dozvolio ministrici Mireli Holy da podnese ostavku i napusti Vladu? Bi li i danas olako dopustio da saborska zastupnica Mirela Holy ode iz SDP-a? Na njegovu i našu žalost, vjerojatno bi. I u tome je njegov problem. Mirela Holy upravo je osoba za kakvu Milanović govori da treba njegovoj stranci, politici, ali i Vladi. Ona je prototip urbane moderne europske ljevičarke. Ona povezuje socijaldemokraciju i zelene, ona je obrazovana, kompetentna, nekorumpirana. Na nju nitko ne može lijepiti otrcane komunističke etikete i diskvalifikacije. Ali, ona je i principijelna, beskompromisna i nepopustljiva.

A to je, po definiciji, za taktičnog i po suptilnosti poznatog Milanovića, ipak previše. Holy po istraživanju Crobarometra danas podržava 65% ispitanika. Samo Ivo Josipović u Hrvatskoj ima bolji rejting. Građani su u njoj vidjeli političara kojemu se može čak i vjerovati. Ona je naprosto drugačija. Katastrofalno je po sve političare što je razlika i prednost u njezinoj VJERODOSTOJNOSTI.

To je ona stvar koju velika većina političara nema, a nemaju je ni Milanovićevi ministri. Puno je jednostavnije voditi državu okružen klimoglavcima nego samosvjesnim ministrima koji ne odustaju od svojih uvjerenja. Slučaj Linićeve “magareće klupe” to samo potvrđuje. I on je mjesecima bio najpopularniji ministar premda vodi “resor za prljave poslove”, a uporan je “k’o magarac”. U slučaju Slavka Linića, opet je u pitanju ta tako nepoznata i čudna riječ – vjerodostojnost.

Holy je otišla iz Vlade zbog, iz današnje perspektive, bizarne afere s mailovima u kojima “nekome preporučuje nekoga”. Priznala je da je moguć ili da čak postoji sukob interesa. Ipak, ostavku je podnijela jer nije imala stvarnu podršku premijera u sporovima s bahatim i naprasitim Čačićem (tada još u vrhunskoj formi), ali ni u sukobu sa “smećarskim lobijima”. A prijetilo joj se i osobno. Slučaj Mirele Holy definitivno je Milanovićev najveći kadrovski promašaj.

Komentara 14

Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
18:23 02.03.2014.

Prvotno sam pomislio da cura ima kapaciteta, ali nakon nekoliko izjavljenih nebuloza skužio sam da s takvim percepcijama ne može proći niti u Donjim Strnjikama !

MA
matildica
17:49 02.03.2014.

o ovoj s alkoholnom pijačom če građani reči tavršnu riječ a ne nekakvi kupljeni članci po novinama

Avatar Slito
Slito
12:20 02.03.2014.

Zdravkane, pa on sam je vrhunski promasaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije