Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK U DELNICAMA

Milanović: Uputio sam premijeru poziv da sazovemo Vijeće za obranu

Delnice: Milanović na obilježavanju 30. godišnjice Specijalnih postrojbi HV
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/12
18.05.2021.
u 15:52

Taj postupak je praktički gotov, moramo sazvati Vijeće za obranu na kojem ćemo donijeti stajalište, a odluku ipak odnosi Vlada, komentirao je odluku o nabavi borbenih aviona predsjednik Milanović

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnutka Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga u vojarni 'Stožerni brigadir Ante Šaškor' u Delnicama.

Nakon svečanosti, na kojoj su uručene nagrade i pohvale pripadnicima Zapovjedništva specijalnih snaga, predsjednik Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule pripadnike Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske kod križa ispred Spomen sobe.

- Naši vojnici žive užasno težak život, to su teške pripreme, sam taj poziv je fascinantan - kazao je Milanović te je odgovorio hoće li tražiti sjednicu Vijeća za obranu zbog nabave borbenih aviona.

Milanović: Uputio sam premijeru poziv da sazovemo Vijeće za obranu

Delnice: Milanović na obilježavanju 30. godišnjice Specijalnih postrojbi HV
1/12

- Ja sam ovaj događaj danas pristao odgoditi da bi ministar stigao, ali nije stigao jer je imao brifing u Vladi. Ja sam načelniku stožera dozvolio da ne ode u Bruxelles zbog tog brifinga. Ne vidim što bi načelnik radio na brifingu. O svemu sam obaviješten detaljno, sad je premijer sazvao ovaj vrlo neformalan format. Danas sam uputio poziv premijeru da sazovemo Vijeće za obranu. S obzirom da cijela ova procedura počela na vijeću za obranu, sve je jasno. Siguran sam da će on to htjeti sad napraviti između dva kruga izbora, pa neka napravi više. Taj postupak je praktički gotov, moramo sazvati Vijeće za obranu na kojem ćemo donijeti stajalište, a odluku ipak odnosi Vlada. Nisam promijenio stav, zna se što se nudi, sve je to ok. Što god da se odabere, ok je - kazao je.

- Ne vidim kakve to može imati pozitivne ili negativne efekte na izbore - rekao je.

Na prvi krug izbora nije izašao, a neće izaći niti na drugi krug.

- Ne, to tek neću - kazao je i dodao:

- Čestitam onima koji su pobijedili u prvom krugu, svi koji se bore u drugom krugu neka pobijede pošteno. Oko sokolova, junačka desnica ili ljevica.

Upitan je i o mišljenju Vrhovnog suda koji nije dao pozitivan stav niti jednom kandidatu.

- Ono po meni ima smisla. To je mišljenje, treba ga poštivati. Time se pokazuje jedna vrsta respekta prema Vrhovnom sudu. Rješenja su razna u drugim državama. Hrvatski model je ok, ali ga se krenulo demontirati donošenjem raznih stranačkih zakona. Pokazujemo da je javni poziv farsa. Naravno da suci Vrhovnog suda ne žele nikoga tko nije dio njih - rekao je Milanović.

Upitan je i o rezultatu SDP-a.

- Meni se čini da se nitko nije proslavio. U Zagrebu je velika promjena, nadam se da će ljudi koji su dobili povjerenje biti pošteni - kazao je.

Smatra kako novac za avione neće biti upitan.

- Vojske nema bez novaca. Kada su u pitanju piloti, oni moraju letjeti. To je jako težak posao, a oni ne lete dovoljno. Njemački piloti isto lete premalo, ali sad će naši zrakoplovci imati kvalitetne aparate i to je za sljedećih 30 godina, milijardu i pol dolara do dvije, to je za sljedećih 30 godina. To je bedž časti - kazao je.

Ključne riječi

Komentara 48

Avatar horuk
horuk
16:18 18.05.2021.

Javite mi kada ovaj nesto pametno kaze!

Avatar FrancJunior
FrancJunior
17:03 18.05.2021.

Milanovic mala kopija srbijanca Vucica : Sve zna, sve moze, u sve se mijesa, o svemu bi da odlucuje, jedini pravednik i bezgresni u drzavi, sve kritizira....umorih se!

HU
Hubrvi
16:28 18.05.2021.

Ovaj navodni poziv je provokacija. Bio je pozvan da sudjeluje u donosenju odluke o odabiru aviona. Taj poziv je odbio, jer bi onda kao i drugi sidionici u tom procesu morao za donijetu odluku prihvatiti dio odgovornosti. A to kod tog predsjednika komunista u Hrvatskoj ne ide. Kad bi snosio dio odgovornosti, onda nebi mogao poslije pametovati i kritizirati. Odluku donosi Vlada i Plenkovic ima tisucu i jedan razlog, da se s tim divljakom ne sastaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije