Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Milanka Opačić: Vlada štedi na djeci

SDP-ova zastupnica Milanka Opačić upozorila je da Vlada štedi na djeci jer je u državnom proračunu za 2010. "srezala" 27 milijuna kuna namijenjenih programima za djecu i mlade.

Komentari 12

Avatar punkufer
punkufer
13:39 09.12.2009.

Milsanka je kao i njezin drug Linić odmah po dolasku SDP-a 2000. godine na vlast digla ruku za to da se prepolovi naknada za rodilje, ukinu trogodišnji rodiljni dopusti, zbog čega je 60.000 djece čije su se majke morale hitno vratiti na posao usred godine ostalo nezbrinuto. Bolje bi joj bilo da šuti.

VL
BT
bili-tartuf
17:08 09.12.2009.

barem ovi iz Esdipija bi tribali sútiti,..imaju najvecé placé za nerad u Hrvatskoj...udbaski-oportunisti....

VL
SR
Srecko
19:40 09.12.2009.

Braco Hrvati ! Najvece blago na nasoj planeti su dijecji mozgovi. Jadan Vam je narod koji nema ljepe ,mlade , skolovane dijecje glavice. -cec

VL
BT
bili-tartuf
19:11 10.12.2009.

tako je Opacícka,...manje estetskih-plasticnih operacija,..pa cé i za dicu \"nesto\" ostati !!..-:))

VL
OB
-obrisani-
13:44 09.12.2009.

tko o čemu milanka će o djeci? sjećate li se kad joj je jedna zastupnica majka odrezala u saboru? velika je razlika između majčinstva i usvajanja uz dobru naknadu centara za socijalnu skrb, milanka bolje ti je da šutiš...

VL
Avatar punkufer
punkufer
13:23 09.12.2009.

A na čemu su štedili Milanka i njezina Partija kada su smanjivali dječji doplatak dok su bili na vlasti?

VL
OB
-obrisani-
13:24 09.12.2009.

Pa gospodična opačić trebali ste slati amandmane na proračun,građani vas uostalom plačaju za to a ne napuštati sjednice što vam je izgleda praksa .

VL
PI
Pippo9
14:20 09.12.2009.

Zna se da je sdp ova vlast štedila,ukinuli su porodiljne naknade,smanjili su porodiljne dopuste

VL
TL
tvrdi_l
15:02 09.12.2009.

Gospodjo Opacic,nemojte pricati gluposti.Drzava mora stedjeti na svima.Tako i na mladima. Najveci problem je sto drzava ne stedi na samoj sebi,svojim institucijama i to je nedodirljivo.I vi tu pripadate gospodjo Opacic. Osnovna stvar u kriticki nekoga ili necega jeste da covjek podje od sebe i onda krene dalje,a vi se niste toga sjetili,iako ste profesionalna politicarka i saborska zastupnica. To sto ste izjavili je cista izjava po radnom nalogu i nista vise.

VL
SE
sejoman
20:34 09.12.2009.

Srpkinja na celu hrvatske djece..boze moj prosvijetli nas

VL
SE
sejoman
23:35 09.12.2009.

Zašto je spika gđe Opačić prožvakana? Ona je naime jako dobro informirana da Hrvati u BIH za razliku od 160.000 Srba koliko ih je ostalo u RH znatno više pridonose punjenju RH proračuna. Dok RH Srbi čiji je i onaa etnički dio uglavnom žive od crpljenja proračuna kao što su to radili i u bivšoj državi i kao što to uostalom i ona čini, BH Hrvati ga pune. Samo prošle godine iz RH su u BIH izvezli 4 mld kuna roba. Udruga Prsten koja okuplja tvrtke BH Hrvata u RH godišnje sudjeluje sa 10%-nim BDP udjelom u ukupnom udjelu hrvatskog BDP-a.Tako kada kuka za tih 23 milijuna kuna što je inače prepolovljen iznos u odnosu na lanjski gđa Opaćić treba znati to da tih 23 milijuna kuna nisu izmuženi iz RH džepova, pogotovo ne srpskih. BH Hrvati su ih sami zaradili. Zaradili su oni i više. Al im RH ne da. Oni dakle privređuju Hrvatskoj. A šta ona privređuje, osim što zameće smutnju?Nadalje kada povlači paralelu sa smanjenjim sredstvima za sprječavanje nasilja što tu paralelu baš vuče sa izdacima koji idu za BH Hrvate. Primjerice što su joj za oči zapeli opanci Hajdučke družine Mijata Tomića kada je i ove godine RH Vlada za srpske opanke u RH izdvojila 11 milijuna kuna. I to nije sve. Srbi, njih 160.000 ukupno godišnje samo kroz programe kulture izvuku preko 60 milijuna kuna

VL
SE
sejoman
23:36 09.12.2009.

S druge strane cijela likovna scena u RH ne dobije niti 2 milijuna kuna. A gdje su tek sredstva koja im se osiguravaju kroz programe obnove kuća ili povratničke izdatke. Javna je tajna da u RH i danas živi tisuće fiktivnih Srba koji su se prijavili kao povratnici. Imaju mjesečnu pomoć od 1500 kuna od države Hrvatske koja im sjeda na račune a zapravo žive i rade u Srbiji ili BIH. Neki od njih su i pucali po Hrvatskoj.Neće Opačićka naravno ni o tom. Neće ni drugi RH mediji. Jer nije baš pristojno kakiti po naciji koju si etnički očistio.Nisu svi naime pucali a potjerali smo ih. Pa valja šutjet. Radije im daj 1500 kuna i nek se ne vraćaju. A vrate se oni ponekad. Kad su izbori recimo. Tada dođu glasovati na svoja lažna prebivališta i dobiju dnevnice. I da ironija bude veća glasuju često za stranku koja ih je protjerala. O takvim lažnim biračima Opačićka također neće pričati. Kao ni RH mediji. Problem su hercegovački birači. Gđa . Opačićka ima znakovito prezime. Opaka, pakosna Milanka, Horny-Porny Milanka nekog je opakog soja. I tako opaka zamjera se nama u BIH koji eto živimo s njenim dojučerašnjim sugrađanima srpske nacionalnosti koji su u BH ostavljeni na cjedilu. Uglavnom žive također od socijalne pomoći države. A državni proračun procentualno draga Opačićko pune najviše BH Hrvati. Koji opet od iste države BIH ne dobivaju nikakvu socijalnu pomoć. Dječji doplatci u nas su SF. Ode puno love na raseljena lica draga Milanko.Eto tako, bilo bi lijepo od tebe da nam nekad kažeš i fala, osim što pričaš predizborne gluposti i pališ u sitnom partijskom interesu i kako rekoh zamećeš smutnju. Jer mi i Srbi amo u BIH, baš smo se počeli fino gledati. A ti tako..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.