Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči obilježavanja

Milan Kujundžić: Kolona sjećanja pripada svakom tko u njoj želi biti

Milan Kujundžić
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
17.11.2014.
u 14:56

U potpunosti mi je razumljivo nezadovoljstvo branitelja, kao i građana Vukovara prema najvišim dužnosnicima aktualne hrvatske vlasti, kaže Kujundžić

 - Kolona sjećanja dan je kada cijela Hrvatska, što simbolički, što doslovno - treba stupati u jednoj koloni. Ne u ime nekog izmišljenog i nepostojećeg jedinstva, ne zato što smo svi isti i jednako mislimo, niti zato što bismo to trebali, već zato što taj dan pripada svima onima koji žele na taj način iskazati počast gradu heroju i njegovoj žrtvi.To pravo vrijedi i za Zorana Milanovića, po rezultatima najgoreg premijera u EU-u, onog koji tvrdoglavo odbija razgovarati s hrvatskim braniteljima koji prosvjeduju, čak i onda kad se oni sami zapaljuju pred "svojim" ministarstvom. To vrijedi i za Ivu Josipovića, Predsjednika na odlasku, koji s tim braniteljima razgovara, ali čim im okrene leđa ruga im se da su izmanipulirani te odlazi na svečanost Documente, govoreći da su ti aktivisti zapravo naša savjest. Oni koji rade po priručnicima koje je, kako ponosno ističe, on sam napisao, oni koji ne propuštaju priliku označiti Hrvatsku nazadnom i zločinačkom, a istovremeno svjesno propuštaju podsjećati na hrvatske žrtve srpske agresije, kazao je Milan Kujundžić, predsjednički kandidat Saveza ha Hrvatsku.

 - U potpunosti mi je razumljivo nezadovoljstvo branitelja, kao i građana Vukovara prema najvišim dužnosnicima aktualne hrvatske vlasti. Jasno je da su Zoran Milanović i Ivo Josipović zadnji koji bi imali moralno pravo od njih zahtijevati bilo što.To je Vlada koja svojim nerazumnim postupcima, nasilnim uvođenjem ćirilice i namjernim pogrešnim čitanjem Ustava i zakona posve nepotrebno trlja sol na još svježe vukovarske rane. Oni čak i nakon izričite odluke Ustavnog suda koja im to zabranjuje nastavljaju postavljati ploče! Dakle, razumijem prosvjed usmjeren prema Josipoviću i Milanoviću, no, s druge strane, nitko nema pravo, nijedna stranka, pa ni branitelji kojima toliko dugujemo, privatizirati taj dan i odlučivati tko se može naći u toj koloni, a tko ne. Ne taj dan. Ozbiljni ljudi kojima je stalo do Hrvatske, njezine povijesti i budućnosti, na taj dan to ne rade. Ne dajmo gušta ni onima koji svu svoju politiku grade na ideološkoj obrani od izmišljene hrvatske opasnosti, jer to je sve što im je preostalo!

A već dan poslije možemo nastaviti borbu za Novu Hrvatsku, zemlju hrabrih, zemlju ponosnih i slobodnih ljudi, izraslu na temeljima Domovinskog rata, koju ćemo nastaviti graditi tamo gdje smo zaustavljeni nakon oslobođenja Domovine, navodi se u Kujundžićevom priopćenju.

>> Milanović: Sudjelovat ću u Koloni sjećanja, spreman sam na zvižduke i blokadu

Komentara 18

Avatar Alea iacta est
Alea iacta est
15:43 17.11.2014.

Ma gospodine Kujundžić, uzalud vam to govoriti, kada se svaka vaša riječ tumači kako nekome odgovara. Jedino što bi bio interes hrvatskih branitelja i cijeloga hrvatskoga naroda je da taj dan sjećanja prođe u najboljem redu, i da niti jedna jedina politička opcija ne uzima sebi za pravo da to isto narušava, neki će na krvi poželjeti uhvatiti koji glas, dok će drugi od branitelja pokušati napraviti zločince koji idu protiv vlasti. Stoga narode moj, ne dajmo im gušta.

NE
neboiznadzagreba
15:15 17.11.2014.

Tako je , Kujundžiću !

GU
gus8
17:09 17.11.2014.

Neka se sad Vukovarci sjete, tko im je bojkotirao referendum, i tko ga je podržao bez ikakve fige u džepu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije