Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM
Povratak na članak

Milan Kučan: Milanović je minirao sporazum Drnovšeka i Račana

“Predsjedniče, kod nas je počeo rat, pomognite”, rekao sam Tuđmanu na što mi je uzvratio: “Ne mislite valjda da ćemo zbog vas u rat.” Bio sam razočaran

Komentari 28

Avatar Django
Django
21:36 01.02.2020.

To je bila jedna od Tuđmanovih najpametnijih odluka. Htjeli su nas navući da nenaoružani uletimo u režirani rat kao grlom u jagode. Nakon toga bi linija Virovitica, Karlovac, Karlobag postala stvarnost. Hrvatskoj bi preostala dva trokuta - Virovitica, Karlovac, Varaždin i Pula, Karlovac, Karlobag. E, ovaj drugi bi bio nagrada Sloveniji za kooperaciju, jer ga poražena Hrvatska ne bi mogla braniti. Od tada još traju slovenski apetiti prema hrvatskom teritoriju.

VL
RI
rimac444
20:59 01.02.2020.

Kriminalac račan je parafirao sporazum o prodaji mora Savudrijske vale i otvoreno more Slovencima. Koliki mito je primio , a koliko partija vrijeme je da se otkrije.

VL
DE
deziderio
21:13 01.02.2020.

Nevjerojatna hrabrost i karakter. Tipicno za komunjare. Sada kada nema vise pok. predsjednika Tudjmana puno takvih likova se javlja i pricju nebuloze. Kucan je tipica lazov i spekulant. Pricati takve lazii ostati miran moras biti zaista pokvarenjak.Slovenci su sve zivo ucinili da se izvuku iz Jugoslavije pod bilo koju cijenu. Zadatak im je bio i uvuci Hrvatsku u rat, a onda se izvuci kao kurve. Nisu uspijeli jer je predsjednik Tudjman bio previse pametan za kekece. Jedva cekam sutrasnji clanak da se mogu nasmijati i zgroziti do kraja sa lazima s kojima se taj covje razbacuje.

VL
ŠT
ŠtoReći
21:33 01.02.2020.

milane , mali milane

VL
Avatar Mohawk
Mohawk
21:47 01.02.2020.

Kakav sporazum? Jedino preko Medjunarodnog Suda o pravu mora! Jer, sve drugo je lov u mutnom!

VL
Avatar Motorhead
Motorhead
23:43 01.02.2020.

Alpski Srbin Milan

VL
Avatar Matija22
Matija22
22:44 01.02.2020.

Šta ti nisi došao braniti Hrvatsku kad je bila napadnuta , umjesto da si zatvorio slovenske granice za jna i razoružao ih ti si poslao cijelu jna iz slovenije u Hrvatsku u dogovoru sa miloševićem da te više jna ne ne napada nego da napada Hrvatsku s tim oružjem

VL
DU
Deleted user
23:55 01.02.2020.

Lako je udarati po preminulima.

VL
DU
Deleted user
06:37 02.02.2020.

Dobro da je minirano jer danas ne bi imali ni pola Savudrijske vale a slovenci bi imali izlazak na otvoreno more.Samo dolazi u obzir Međunarodni sud o moru u den Haagu ili Hamburgu koji je do danas sudio 150 drzavamaa svijeta koje su imale granični spor to je sud UN a. i točka a ne neki dogovori ili pregovori u prevodu bilateralni razgovori o kojima govore Plenković Kolinda i Šuica.

VL
BU
Bubalamala
23:10 01.02.2020.

I dobro je da je to učinio. Znamo gdje se rješavaju granični problemi ako se bilateralnim putem to ne može riješiti.

VL
DU
Deleted user
21:19 01.02.2020.

Ispade Milanović nakon Tuđmana najveći državnik u Hrvata?

VL
DO
domxerex
00:43 02.02.2020.

Kekeci opet podmeću laži. Zaboravlja se kako su 1995 u proljeće bili stavili svoju vojsku ustanje pripravnosti ako srbi zauzmu Bihać i krenu presjeći Hrvatsku na dva dijela. Sigurno ne da bi nama pomogli. Kekeci to ne delaju, oni čakaju u tmini i s leđa udaraju.

VL
AF
afer
05:58 02.02.2020.

Kučan je kao Cigo koji pita ženu: 'Če da peremo maloga ili da pravimo novog? Milanće za siguno ne zna da je on učestvovao u tome.

VL
ST
stomugromova
09:02 02.02.2020.

Kučan je Hrvatskoj namjestio klopku koju je Tuđman i očekivao jer je poznavao mentalitet tog pokvarenjaka.Da smo nasjeli,slovensko bi more bilo do Rijeke uključujući i neke otoke. I sad se mali belko tobože ćudi ?? Glumatanje do nemuštosti je zaštitnii znak tih klauna.To su priče za malu djecu. A kad je RH izdržala agresiju Srbije i JNA ,ali ostala na trećini teritorija okuipirana,tada su Janezi nakon propasti prvog plana,počeli osporavati granice iz SFRJ i nalaz Badinterove komisije.Zbog svih njihovih svinjarija od pljačke štediša LB ,NEK-a itd treba inzistirati na granici na pola zaljeva i ne popuštati niti za milimetar.

VL
DU
Deleted user
22:24 01.02.2020.

Sporazum nije minirao Milanović nego: 1/ ak. Rudolf je dao znameniti interview u Vjesnk-u gdje je upozorio na totalni promašaj, da je to rješenje kojim RH gubi 140 km2 terit. mora i da nema takvog u svijetu, da ostavlja trokut eksklavu terit. mora, posve bezvezno i protiv svih dosadašnjih normi međunarodnog prava i prava mora 2/ bila jaka pol. tenzija oko slučaja Norac i Račan je imao potencijalne narodne mase pune gnjeva pod prozorima, a prof. Smerdel ga je pokušao uvjeriti da ne ide protiv Ustava s tim rješenjem razgraničenja - i Račan je naposljetku ustuknuo jer bi time dodatno razgnjevio narod.

VL
ST
stomugromova
09:05 02.02.2020.

Odsad nikakvi bilateralni dogovori,nego Međunarodni sudovi .Haag ili Hamburg i tamo tražiti teritorij iza kanala Sv. Odorik i iza portoroškog aerodroma,kojeg su Slovenci izgradili na hrvatskom teritoriju

VL
ME
Mesko
07:14 02.02.2020.

Sad će nama HASAN iz Sirije sve to objasniti. Neka piše o Bliskom Istoku, Siriji, ISILU, Turskoj, Iranu, Izraelu.

VL
PR
PrimoracRi
21:57 01.02.2020.

Račan je parafirao načelni sporazuum ali ne konačni sporazum , samo suprotna strana je očito smatrala to konačnim dogovorom. Sumnjam da bi Račan bio takav šarlatan ,jer bilo kako bilo predsjednik Tuđman je u konačnici cijenio Račana premda su bili suprotnih stavova.

VL
DU
Deleted user
23:10 01.02.2020.

ne znam koliko ima istine u tome sto govori g. Kučan, ali se sjecam tih dana kad su u cijeloj JNA bili samo ročnici koji su htjeli sto prije pobjeci iz vojarni. I sjecam se kad su neki od žestokih HDZ-ovaca, koji danas govore o Tuđmanu superlative, htjeli smijeniti predsjednika jer je tada JNA provodila "puzajuću okupaciju", a nasi nisu nista poduzimali. i onda su dovezli rezerviste iz Srbije, Bosne i Crne gore. i počeo je rat.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.