Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužbe za mito

Milan Kovač tužio HRT, Stankovića i Dondura

Milan Kovač
Petar Glebov/Pixsell
14.05.2017.
u 23:28

U emisiji NU2 izneseno je da je Kovač primio mito potkraj 1994. kao predsjednik Fonda za privatizaciju, no funkciju je preuzeo tek u lipnju 1995.

Zanimljivu tužbu protiv HRT-a, urednika i voditelja Aleksandra Stankovića te Rajka Dondura, jednog od gostiju u emisiji “Nedjeljom u dva” od 9. travnja 2017. podnio je bivši ministar i utemeljitelj HDZ-a Milan Kovač.

Naime, tužitelj kao odštetu traži onoliki iznos – tadašnjih 20.000 njemačkih maraka – koliki je Dondur, tada zaposlenik Vindije, naveo kao mito koje je Kovaču kao predsjedniku Fonda za privatizaciju navodno dao potkraj 1994. godine kako bi Vindija kupila Koku. Kao što se zna, Kovač tada nije bio predsjednik Fonda, nego tek od lipnja iduće godine, a to je očita vremenska nepodudarnost koju, kao ni navodno mito, Stanković nije provjeravao, navodi se u tužbi. Ovom malom “krimiću” draž daje i činjenica da Kovač tvrdi kako je ova podvala imala cilj kompromitirati ga kao svjedoka obrane na raspravi dan nakon emisije u procesu koji je Stjepan Mesić pokrenuo protiv novinara Milana Ivkošića

  

Komentara 4

PR
prajdali100
08:32 15.05.2017.

Nazalost,u Hrvatskoj ima novinara koji su veliko zlo.Ne mislim konkretno na Stankovica ali pogledajte samo profil gostiju koje pozova u emisiju.Jos malo pa mozemo ocekivati i Aleksadra Vulina.

ZA
zaokica
12:30 15.05.2017.

prajdali100 nesto slicno sam napisala na komentar o dzikicu no brisu brate brisu komentare

ZA
Zaggrabe
07:15 15.05.2017.

Nek se iselilo 500000 Hrvata. Šta će nam? Mi imamo Kovača!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije