Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utjecao na svjedoke

Bandić ostaje u pritvoru. Ostao bez 15 mil. kn jamčevine

Milan Bandić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
19.03.2015.
u 10:40

Zagrebačkom gradonačelniku istražni zatvor određen je u trajanju od mjesec dana, a nakon toga isteka USKOK od suda može tražiti da mu se istražni zatvor produlji

Milan Bandić ostaje u istražnom zatvoru najkraće do 10. travnja, a uz to je i ostao bez jamčevine od 15 milijuna kuna. Odlučilo je tako izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda koje je odbacilo žalbe Bandićevih odvjetnika Krešimira Krsnika i Marijana Hanžekovića.

Bandićevi branitelji žalili su se na odluku suca istrage koji je prije tjedan dana usvojio zahtjev USKOK-a te je Bandiću ponovo odredio istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Naime, USKOK je u proširenju istrage u aferi Agram Bandića osumnjičio da je pokušao nagovoriti svjedokinju Vidu Demarin, da promijeni iskaz. USKOK je smatrao da je Bandić time prekršio uvjete jamstva pod kojima je pušten da se brani sa slobode. Njegovi branitelji su se nakon Bandićeva ponovnog pritvaranja žalili na odluku suca istrage smatrajući da su njemu prekršena neka prava, uključujući i pravo na pravično suđenje. To se prvenstveno odnosilo na činjenicu da Bandićeva obrana tijekom istrage nije mogla ispitati Vidu Demarin. No izvanraspravno vijeće smatralo je da to u ovoj fazi postupka nije odlučno, da postoji dovoljna osnova sumnje da je Bandić počinio to za što ga USKOK sumnjiči.

Zagrebačkom gradonačelniku istražni zatvor određen je u trajanju od mjesec dana, a nakon toga isteka USKOK od suda može tražiti da mu se istražni zatvor produlji, ako ne budu ispitani svi do sada predloženi svjedoci te ako još bude postojala opasnost da Bandić ponovi djelo. Istovremeno, Bandićevi branitelji još uvijek imaju mogućnost žalbe za provođenje istrage u ovom posljednjem slučaju jer ta istraga još uvijek nije postala pravomoćna.

>>Odbijena žalba: Milan Bandić ostaje u pritvoru

>>Dok Bandić ne odluči drukčije, Švaljek obnaša dužnost gradonačelnika
 

Komentara 67

RU
rudvanvart
11:14 19.03.2015.

Čisto iživljavanje, ovaj slučaj bi se trebao izmjestiti na neki europski sud jer je očigledan utjecaj Milanovića i njegovih medija na sud, uskok i dorh. Nadam se da će se uskoro tako institucije iživljavati i nad šerifom Milanovićem, neće vječni trajati moć i nedodirljivost Milanovića i njegove ekipe! Doći će na red Jakovinino pogodovanje interesnim skupinama kvotama za šećer ( šteta preko 150 milijuna kn), Zmajlovićevo pogodovanje pri preseljenju u zgradu ZagrebTower (šteta preko 21 milijun kn), novi ministar Varga pogoduje Vojkoviću bez natječaja s 8 milijuna kn, zanimljivo, Milanović je od Vojkovića kupio stan. Tu je još i Milanovićev povlašteni kredit Erste banke te kredit Ljubljanske banke i HBOR-a njegovog brata Krešimira, uhljebljivanje sdp-ovaca u apis i hrvatsku lutriju itd. Doći će na naplatu i selektivan te partijski rad dorh-a i uskok-a.

DU
Deleted user
11:15 19.03.2015.

Ne znam sto kokosinjac PR stab...radi...ali ovakvo diletanstvo i najglupljeg gradjanina RH...navodi na promisljanje o politickom progonu. Pa drugovi uspjeli ste cak i jednog sveprisutnog pravednika Branka Lustiga navesti da vas klasificira politickim progoniteljima.Zamislite sutra igrani ili dokumentarni holiwood skii film o politickim progonima u hrvatskoj 21 stoljeca pod palicom ultraliberalnih-ljevicara

PE
Peekaboo
10:52 19.03.2015.

Neviđen politički proces, neviđen strah od političke moći Bandića, neviđeno silovanje pravosuđa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije