Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milaković: Nitko tko nije branitelj u Vukovaru više neće moći dobiti državni stan

Iznio je i primjer osobe koja je prema starim uvjetima prošle godine bila 14. na listi za stambeno zbrinjavanje sa 140 bodova, a sada je 99.
06. travnja 2017. u 15:05 8 komentara 884 prikaza
milakovic
Foto: Branimir Bradarić

- Novim kriterijima za dodjelu državnih stanova, koje je krajem prošle godine donijela Vlada RH, velika većina građana Vukovara stavljena je u nepovoljni pa i diskriminatorski položaj. Istakao je to zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković na današnjoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima novi kriteriji hrvatskim braniteljima koji podnose zamolbu za stambeno zbrinjavanje u startu se daje po 100 bodova što preostali građani, bez obzira kakve uvjete imali, nikako ne mogu dosegnuti.

- Nitko tko nije hrvatski branitelj više u Vukovaru neće moći dobiti stan jer su takvi kriteriji. To nema veze s nacionalnom ili bilo kakvom drugom pripadnošću nego je to stavka koja se odnosi na sve stanovnike Vukovara. Mislim da to nije dobro riješeno i da će takvi kriteriji kod većine građana izazvati revolt, rekao je Milaković.

Pojašnjava i kako su prema ranijim odredbama hrvatski branitelji dobivali u startu po 30 bodova što se nekako moglo anulirati kroz ostale propisane kriteriji. Ovih 100 bodova u startu, kako kaže Milaković, nemoguće je dostići. U prilog svojim riječima kazao prosječna obitelj s dvoje djece i ostalim uvjetima može prikupiti 156 bodova i da bi kao takav na novoj listi bio tek 70-ti. Iznio je i primjer osobe koja je prema starim uvjetima prošle godine bila 14. na listi za stambeno zbrinjavanje sa 140 bodova. Sada je ta ista osoba, ali prema novim uvjetima, 99. na listi. U isto vrijeme osoba koja je prošle godine na listi bila 281. sada je, sukladno novim uvjetima, 46. na listi za stambeno zbrinjavanje.

- Ove godine u Vukovaru će, prema nekim informacijama, biti dodijeljeno ukupno 130 stanova od čega su najmanje 50 njih garsonijere ili su jednosobni stanovi neuvjetni za život obitelji. Ovakve mjere dovest će do daljeg odlaska mladih iz grada, ali će promijeniti i nacionalnu strukturu grada. Mislim kako je to elegantan način da se riješi pitanje 1/3 Srba u Vukovaru, zaključio je Milaković.

>> U Vukovaru zalijepili plakate stabla s obješenim ljudima i slikom Ante Pavelića

U UREDU
Nakon razvoda od Doris Pinčić glazbenik Boris Rogoznica ima novi posao
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • Klarahrv:

    Točno tako Milakoviću samo branitelji, zar bi rušitelji i zločinci trebali dobivati nešto od Države koju su rušili?

  • zrinski2017:

    ja bih bolje rekao da stan nemogu dobit oni koji su rušili državu i dezerteri, te oni koji su opljackali narod, ja kao branitelj borio sam se za svoj narod da mu bude bolje, osobito za one kojima je najteže ... prikaži još! bilo, zato lijepo molim pomozite našem narodu.

  • BANZO:

    Načuo sam da na Kosovu ima krasnih konfornih stanova.