Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rad liječnika
Povratak na članak

'Miješanje privatne i javne prakse urušava zdravstvo'

Drlje: Ordinacije u bolnicama poslije 13 sati uglavnom su prazne, a ljudima je plaćeno puno radno vrijeme

Komentari 4

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:38 03.12.2014.

...tko želi raditi privatno... neka digne kredit... kupi prostor... pa na tržište... kao i u drugim djelatnostima...

VL
JA
james49
08:38 03.12.2014.

Točno. Neka odluče, žele li živjeti na teret građana i sa sigurnim primanjima i kolektivnim ugovorima, ili se upustiti u nesigurne privatne kapitalističke vode!

VL
VL
VERUM LIBERET
08:48 03.12.2014.

Gospodin Drljei Udruga pacijenata imju potpuno pravo. Radi se o tipičnom sukobu interesa ali i nelegalnoj konkurenciji privatnim zdravstvenim ustanovama koje rade po zakonu.

VL
ŽU
žuna
09:46 03.12.2014.

gospoda doktori (pardon; ne svi) u javnim bolnicama neradom stvaraju liste čekanja, a popodne rade u privatnim klinikama, svojima ili od kolega. nedopustivo je da sestre od istih doktora pacijentima nude brži pregled u privatnoj kliniki, naravno uz plačanje, i i tamo vidite doktora kojemu društvo plača da se prijepodne u javnoj bolnici odmara, da bi za sivi keš popodne odradio preglede. isti je slučaj i sa dijagnostikama; u pojedinim bolnicama duge liste čekanja pregleda, a aparati za dijagnostiku rade 4 ili 5 sati dnevno. kao i samoj državi, tako i zdravstvu potrebno je veliko pospremanje inače ćemo postati nacija bolesnika

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.