Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostao u šoku

Mijenjao okvir vrata pa pronašao poruku staru 73 godine

holokaust
Foto: Jelle Kapitein
16.07.2015.
u 20:51

Par je naveo i svoje adrese u Amsterdamu dok je poruka pronađena u kući u Bilthovenu za koju se pretpostavlja da im je služila kao sklonište

Nizozemski stolar Jelle Kapitein ostao je u šoku kad je prilikom zamjene drvenog okvira vrata u kući jednog od svojih klijenata, pronašao poruku za koju se sumnja kako ju je ostavio židovski par dok se skrivao tijekom holokausta, javlja ABC News.

U poruci je pisalo:

'Pogledaj na krov gdje sam sakrio naše posljednje osobne stvari i pokušaj ih nakon rata vratiti našim obiteljima. Daj im naše stvari i postat ćeš netko. O, Bože Izraela, imaj milosti za svoju posramljenu braću.'

Poruka je potpisana s 'Levie Sajet, rođen 1.8.1881. u Nijmegenu i njegova domaćica Ester Zilberstein, rođena 28.7.1899. u Stettinu, 23.travnja 1942.

Par je naveo i svoje adrese u Amsterdamu dok je poruka pronađena u kući u Bilthovenu za koju se pretpostavlja da im je služila kao sklonište.

Stolar se bacio u potragu za obiteljima para te kontaktirao Yad Vashem muzej koji pokušava utvrditi autentičnost poruke i ući u trag članovima obitelji.

 >> I ja sam kriv za smrt 300.000 ljudi, molim oprost

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije