Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat učitelja o sporazumu

Mihalinec 'izdanima' čitao obračune plaća. Objavio povišice spremačica, kuhara, vozača...

Sindikati na konferenciji nakon postignutog dogovora s Vladom
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
06.12.2019.
u 11:20

U Vladi je potpisan dodatak Temeljnome kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, kao i sporazum o dodatku na plaću zaposlenima

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na konferenciji za medije govorili su o učincima postignutog sporazuma s Vladom te o pregovorima. 

"Jučer smo potpisali sporazum o koeficijentima, ali i dodacima na plaću kojima smo osigurali rast plaće od 6,11 posto", kazao je Mihalinec koji je podsjetio na cijeli niz događaja koji su prethodili sporazumu s Vladom te se osvrnuo na štrajk i prosvjede.

"Ciljevi su postignuti, jedini kompromis bio je tri koraka. Nakon jučerašnjeg dana do ranih jutarnjih sati smo odradili izračune za sve. To je puno materijala", kazao je Mihalinec te predstavio izračune plaća za sve koji se mogu vidjeti na internetskim stranicama

Čitao je Mihalinec obračune svima koji kažu da su izdani. "Za spremačicu smo izborili 418 kuna veću plaću. 442 kune za kuhara, vozača – koji nije dobio ništa, jer smo ga izdali", kazao je Mihalinec.

"Mi si dajemo za pravo da je dodatak TKU o osnovici za plaću također rezultat štrajka", rekao je.

Video: Veliki prosvjed prosvjetara u Zagrebu

 

 

Komentara 22

ST
stefj
11:36 06.12.2019.

Evo vidite sada koji su ti sindikalisti dno dna? Metode su im ucjena djecom, pretvaranje materijalnog u ideologiju itd... Ono što su napadali kod vlade i nekih novinara, sada rade i sami. Sve samo da opravdaju svoju izdaju svih koji su im dali podršku, a nisu dio njihovih uskih partikularnih interesa... Ono što je interesantno, da će svi ti "ostali" zaboraviti ovo slijedećom prilikom i opet napraviti isto. I dok smo sada izmjerili dostojanstvo učitelja s 3+2+1 (ili koliko već), dostojanstvo onih koji su dali podršku učiteljima iznosi 0... I onda tu netko priča da učitelji nisu moralno dno? Da nisu uhljebi? Što mislite, da nam je država ovakva jer su učitelji zlato? Ili da će sada, kada smo otkupninom platiti njihovo dostojanstvo, da će biti bolje?

BU
burza
11:44 06.12.2019.

Kome smeta da su djeca krenula u skole ocito onima koima je propalo rusenje vlade a te povisice ce platiti realni sektor a oni se nece pretrgati od posla

Avatar navijač
navijač
12:18 06.12.2019.

Zašto vi niste prihvatili povećanje kad vam je svima nuđeno , nego ste htjeli isključivo koeficijente ? Pokvarenjaci lažljivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije