Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na obame

Michelle Obama: Nisam gnjevna crna žena kakvom me prikazuju

Michelle Obama
Foto: Screenshoot
1/2
12.01.2012.
u 13:14

Prva dama u knjizi je oslikana kao "duboko frustrirana i nesigurna žena" koja je glavni krivac za sukobe sa suradnicima svoga supruga

Ona je pritajena, "nepriznata snaga" Bijele kuće, tvrdi novinarka New York Timesa Jodi Kantor u svojoj knjizi jednostavna naziva "Obame", u čestim je sukobima sa suprugovim pomoćnicima i brzo suprugu nameće svoje neodobravajuće mišljenje o njegovu osoblju.

Upravo suprotno, tvrdi sama Michelle Obama, koja je odmah u utorak, prvog dana prodaje knjige, odbacila sve optužbe koje su iznesene protiv nje u knjizi tvrdeći da je to samo posljednji pokušaj da je se prikaže kao "neku vrstu ljutite crne žene".

Američka prva dama odlučila je progovoriti povodom objavljivanja neautorizirane biografije svoga supruga, američkog predsjednika, i nje same.

U knjizi je Michelle Obama oslikana kao "duboko frustrirana i nesigurna žena" koja je glavni krivac za često napete odnose s najbližim suradnicima svoga supruga te su izneseni svi detalji sukoba s bivšim šefom ureda predsjednika Rahmom Emanuelom i bivšim glasnogovornikom Bijele kuće Robertom Gibbsom.

U intervjuu za CBS, koji prenosi Guardian, Michelle Obama tvrdi da se ona i Emanuel "nikada nisu porječkali".

– Ne razgovaram sa suprugovim osobljem. Ne odlazim na sastanke. Naše osoblje jako dobro surađuje. Da je ikada bilo kakvih problema, to bi se rješavalo propisanim putem – komentirala je napise američka prva dama.

– Pretpostavljam da je mnogo zanimljivije zamišljati konfliktnu situaciju – dodala je Michelle Obama i kazala da je se u javnosti još od dana kada je njezin suprug objavio kandidaturu za predsjednika SAD-a pokušava prikazati kao "gnjevnu crnu ženu".

Komentara 16

ST
storm
16:30 12.01.2012.

Ova je ljepša od Mire ..

OB
-obrisani-
13:36 12.01.2012.

svakog Politicara je Zena shebala pa i ovoga ce,hehehehhehe

FL
flok
16:23 12.01.2012.

zah****ne su te prve dame, petljaju nos svugdje što nije ostala u chicagu prati suđe, jel nju netko negdje birao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije