Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I za njih se glasuje

Michael Jackson, Lennon i Nixon kandidati na britanskim izborima

Mad Cap\'n Tom
VL
Autor
Zorana Bajt
05.05.2010.
u 15:05

Tolstojev rođak i Mostarka kandidati antieuropske stranke koja se zalaže za izlazak Velike Britanije iz EU.

Ukidanje poreza na rum, gusarska zastupnička frakcija u parlamentu i uvođenje mačevanja kao školskog predmeta, samo su dio predizbornog programa Mad Cap'n Toma, jednog od nezavisnih kandidata za kojeg će sutra moći glasati Britanci.

Svi britanski birači kojima je dosta uobičajenih predizbornih obećanja laburista, konzervativaca i sve popularnijih liberala, osim za ludog kapetana Toma mogu glasovati i za jedinog člana i kandidata Elvisove stranke Dave Bishopa, poznatijeg kao lord Biro. Bishop u svom predizbornom programu ističe kako će podržati kandidaturu vođe U2 Bona za papu.

Uz brojne nezavisne na popisu kandidata pojavio se i jedan anonimni, kojemu nitko ne zna pravo ime i prezime. Prijavio se kao Old Holborn, a birači će ga prepoznati jer će se obući u Guya Fawkesa, engleskog urotnika koji je 1605. pokušao raznijeti zgradu parlamenta sa 800 kilograma eksploziva.

Glazbeno nadareni birači moći će birati između Michaela Jacksona, kandidata zelenih iz Yorkshirea koji je po zanimanju savjetnik za obnovljivu energiju, i Johna Lennona, propovjednika i kandidata kršćanske stranke u Milton Keynesu.

Oni ozbiljniji, koji ne vole lake note, mogu svoj glas dati Richardu Nixonu, liberalu iz Lincolnshirea, inače poslovođi u supermarketu. Također im se nudi i daljnji rođak slavnog ruskog pisca Lava Tolstoja, britanski povjesničar Nikolai Dmitrievich Tolstoy-Miloslavsky koji je kandidat antieuropske Nezavisne stranke Velike Britanije (UKIP) u Witneyu, izbornoj jedinici vođe konzervativaca Davida Camerona.

Stranačka kolegica N. Tolstoya, koja se kandidirala u londonskom Westminsteru, jest Jasna Badžak, poslovna žena podrijetlom iz Mostara koja je kao izbjeglica prije 17 godina došla u Britaniju. Zalaže se za izlazak Britanije iz EU i smanjene zastupničkih plaća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije