Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

'Mi smo već sada spremni za izbore, oni moraju odlučiti kad žele izgubiti'

Tomislav Karamarko u Sisku
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
09.03.2015.
u 09:35

Otkrio je kako će njihov gospodarski program 'snažno podupirati malo i srednje poduzetništvo, smanjiti administraciju, otvoriti povoljne izvore financiranja, potaknuti izvoznike i strateške industrijske grane...

U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je cinizam i kritike kojima je u Vladi dočekana suradnja HDZ-a s njemačkim IFO institutom na izradi gospodarskog programa.

- To je sad već posljednja faza apsurdnog ponašanja vladajuće strukture, koje zaslužuje svoje neslavno mjesto u politološkim udžbenicima. Vlast bi trebala imati svoj program. Trebali bi makar pokušavati izvući državu iz krize u koju su nas bacili svojim neradom i neznanjem. Umjesto toga, iako su još na vlasti, ponašaju se kao da su oporba i to ne konstruktivna nego bezidejna i politikantska, koja bjesomučno “kritizira” naš gospodarski program, kazao je Karamarko.

Otkrio je kako će njihov gospodarski program 'snažno podupirati malo i srednje poduzetništvo, smanjiti administraciju, otvoriti povoljne izvore financiranja,  potaknuti izvoznike i strateške industrijske grane...

Osvrnuo se i na optužbe vladajućih kako se oporba svojom retorikom neprestano vraća u prošlost.

- SDP djeluje po sistemu “drž’te lopova”. Zar se zaboravilo da je aktualna vlast nametala ideološka pitanja i podjele. Još s ukidanjem pokroviteljstva nad komemoracijom u Bleiburgu i ukidanjem Komisije za istraživanje ratnih i poratnih žrtava. I onda kad mi opravdano reagiramo, tvrde da vraćamo društvo u prošlost! A upravo to oni cijelo vrijeme perfidno čine. Želimo stvoriti društvenu klimu koja će raščistiti sa svim totalitarizmima, distancirati se i od nacionalsocijalizma i od fašizma i od komunizma. Sva tri zla 20. stoljeća moramo ostaviti iza sebe, a ne trpjeti njihove recidive i iz njih stvarati nove političke filozofije. Mi smo svakako i antifašisti, ali ne pristajemo na to da se poslijeratni zločini komunističkog režima prikrivaju antifašizmom. Zločine komunizma cijela je Europa jasno osudila, kazao je.

Naglasio je kako je HDZ spreman za parlamentarne izbore.

- Mi smo za izbore spremni već sada. Oni samo moraju odlučiti kad žele izgubiti.

>> Karamarko: Premijer Milanović je otkrio Ameriku

Komentara 104

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
10:02 09.03.2015.

Bolje za sve da se izbori održe što prije... Milanovićeva ekipa je itekako dokazala nesposobnost u vođenju države...

UI
Uvijek_iskreno
10:06 09.03.2015.

Kada god bili izbori SDP će ih izgubiti, a HDZ je spreman za izbore odmah kao i za preuzimanje odgovornosti u vođenju države!

Avatar mirica19
mirica19
09:58 09.03.2015.

Svaka čast Karamarko. Milanović možda ulaže u svoj imidž, ali gospodarski plan oporavka je ono što zanima cijeli narod, i to će biti ono što će HDZ-u donijet pobjedu na izborima. Samo naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije