Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS

'Mi smo stranka koja dosljedno baštini i provodi nauk Oca Domovine'

HSP dr Ante Starčević, Ruža Tomašić, portal
Foto: Dominik Grgurić/PIXSELL
10.11.2013.
u 11:45

HSP dr. Ante Starčević traži javnu ispriku od predsjednika SNV-a i jednoga od čelnika SDSS-a Milorada Pupovca

ZAGREB – Poslije održane skupštine Srpskog narodnog vijeća (SNV) i potom televizijskog priloga u središnjem Dnevniku HRT-a HSP dr. Ante Starčević traži javnu ispriku od predsjednika SNV-a i jednoga od čelnika SDSS-a Milorada Pupovca, a od HRT-a demantij.

- Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac kao poznati mirotvorac progovorio je o svom viđenju očuvanja mira i međunacionalne tolerancije, podučio nas što je to ćirilica, a što latinica, javno dao svoju pionirsku riječ kojom je potvrdio svoju lojalnost, kako ju je sam nazvao, lijevo-liberalnoj Vladi RH i nazočnom premijeru Zoranu Milanoviću. U svom obraćanju nazočnima izrekao je skandaloznu, neistinitu i povijesno neutemeljenu usporedbu koju citiramo: „Mi nismo sljedbenici ni radikalske, ni pravaške, ni četničke, ni ustaške ideologije, navode iz HSP AS.

Ukazuju da kao europarlamentarna i jedina pravaška parlamentarna stranka u Hrvatskoj imaju obvezu ovakvu izjavu javno osuditi.

- HSP AS ima potrebu istaknuti kako smo mi stranka koja dosljedno baštini i provodi nauk Oca Domovine dr. Ante Starčevića. HSP AS mora podsjetiti širu hrvatsku javnost da pravaštvo nema nikakvih programskih ni svjetonazorskih dodirnih točaka sa gore spomenutim ideologijama i režimima. Pravaštvo, odnosno starčevićanstvo, je najstariji i jedini izvorno hrvatski politički svjetonazor čiji je program ugrađen u temelje suverene, samostalne i nezavisne RH. Iluzorno je i pomisliti da je Milorad Pupovac ovo izrekao iz svoje neupućenosti ili neznanja. To prizlazi iz činjenice da je isti završio Filozofski fakultet u Zagrebu, da je doktor znanosti te sveučilišni profesor koji bi morao znati i zna što govori i zašto to govori. Činjenica da je spomenuti Milorad Pupovac bio jedan od vodećih ljudi Udruženja za jugoslavensku demokratsku inicijativu, stranke koju su 1989. godine osnovali Pupovac, Matvejević, Koča Popović, Puhovski i drugi, te da je zajedno sa Vojislavom Stanimirovićem utemeljitelj i dopredsjednik SDSS-a, govori više o motivima njegovog politikanskog istupa, navode iz HSP AS. 

Komentara 7

Avatar katarina_26
katarina_26
15:53 10.11.2013.

Bitno je da je Pupavc srbin-jugosloven, a svi znamo što su takvi sinovi radili kroz povijest i njihva JNA

Avatar pf
pf
12:06 10.11.2013.

Ante Starčević je pisao na ekavici, a majka mu je bila Srpkinja. Toliko o dvojezičnosti domorodne Hrvatske. Da nije glupo, bilo bi smiješno.

KI
Korisničko ime
16:39 10.11.2013.

'Mi smo stranka koja dosljedno baštini i provodi nauk Oca Domovine'.......i sad bi vam se valjda svi mi koji ne bastinimo i ne provodimo nauk Oca Domovine trebali ispricati, ili ? Pupi ne zeli biti vas sljedbenik kao ni sljedbenih ostalih njemu neprihvatljivih ideologija i to je njegovo pravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije