Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga za kapetanom
Povratak na članak

'Mi smo stožer za spas, a Dino nas čeka. Sve ćemo učiniti da ga pronađemo'

Marijana Kedžo Miškić za Večernji: Isplakali smo se, sabrali i krenuli u potragu za informacijama

Komentari 24

ZO
zoranos
09:43 13.10.2019.

Treba biti realan. Kolike su šanse ako su neke splavi pronađene da se druge ne pronađu??? Pa nisu te nepronađene splavi otplutale 1000 km dalje - morale su biti u nekom krugu koji 100ak km max što bi se lako pronašlo. Uz sve to imate i satelit koji snima cijelo područje i ne nađe se ništa. Najgore u cijeloj priči su fake newsovi koji su ljudima dali lažne nade, a isto tako bilo bi lijepo da se piše i o drugim pomorcima koji su nestali u ovoj akciji - da i njih upoznamo. To što oni nisu Hrvati nisu manje vrijedni!

VL
VO
vorda400
10:21 13.10.2019.

Jedino što ovaj "stožer" može napraviti je kupiti vijenac potraga je napravila što je mogla zbog samog mjesta gdje se dogodio brodolom a drugo je pitanje tko je pustio brod u takvom lošem stanju na more i opet pitanje zašto je naš kapetan uopće isplovio a morao je znati za to i ne vjerujem da nije vidio vremensku prognozu koja je svaki sat bila sve gora avantura da ima što djeci doma ispričati??? ili ljudska glupost jer ne znam koja prijetnja otkazom ili bi mene natjerala u samoubilačku misiju tko od nas sjedne u auto bez kočnica i kaže ma sve ok što bude bude nekako se budem zaustavio??? sućut obitelji ovakve stvari su nažalost u opisu posla

VL
MA
Machak
10:11 13.10.2019.

Već sam jednom negdje rekao...dajte ljudi, budimo ozbiljni. Medijsku pažnju žicajte na primjereniji način.

VL
SV
SveJeUzalud
10:03 13.10.2019.

....suosjećam sa obitelji sa prijateljima.....treba biti realan, a u ovoj situaciji je to jako teško i splav će se naći to je samo sigurno.......neka mu dam bog pomogne....

VL
SA
sanikol
10:27 13.10.2019.

Sada vam preostaje jedino da taj novac date odvjetnicima i s obzirom na saznanja o stanju broda koji je potonuo "Zbog tube silikona" izvućete za sebe i suprugu debelu odštetu. Lijepo je to što ste se zalagali za potragu alili uopće niste ni trenutka bili realni. Da ste imali i 5 milijuna € ne bi vam nitko ispunio vašu želju jer to je ipak cca 2500 km daleko i vrlo malo zemalja to može napraviti.

VL
DM
domagoj.maricic.90
10:44 13.10.2019.

Jedina stvar što možete je slikati se po novinama i ČEKATI

VL
AU
austrougarskigeneral
10:08 13.10.2019.

nekako mi se čini svaki danom da će biti ono najgore.da ih neće pronaći ovi svjedoci su rekli da su imali malo vremena uopće da uđu splav valovi su bili veliki.i noć je bila

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:04 13.10.2019.

Brod je iz nekog razloga bio na vezu u Nigeriji kako mediji javljaju 7 godina i tamo hrđao. Iz Nigerije je išao u Las Palmas na Kanarskim otocima na pregled i osposobljavanje za plovidbu. Rokovi za popravke a moguće i financijski proračun su bili nedostatni. I sad što? Brod treba kroz potpuno pust dio Atlantika kroz koji nema pomorskog prometa ili je vrlo rijedak i kroz zonu mladih uragana odvesti u Gvajanu. Uprava kompanije koja je odredila financije i rokove naređuje kapetanu isplovljavanje i rokove dolaska. Problem je u tome što brod nije spreman za otvoreni ocean u zoni uragana. Sposobnost broda za plovidbu, posebno nakon 7 godina veza i brzog popravaka u brodogradilištu treba odrediti posebno neovisno i od države ovlašteno tijelo zaduženo za sigurnost na moru na temelju izvještaja stručnih osoba koje su pregledale stanje broda i potpisale se na izvještaj. To je i zbog sigurnosti broda, tereta i posade ali i zbog sprječavanja prijevara u pomorskom osiguranju. Kapetan broda je prije polaska dužan upoznati se sa stanjem broda i opreme. Provjeriti treba između ostalog da li brod propušta vodi, da li strojevi rade i ispravno su i redovito servisirani, da li je dovoljno goriva, da li je oprema za spašavanje i komunikaciju ispravna. Ništa od toga nije bilo u redu. Kapetan je taj koji je odgovoran na brodu za ljude, brod i teret i nitko mu ne može narediti isplovljavanje ako je njegov izvještaj nakon pregleda broda negativan i dokumentiran.

VL
ER
Erazmo
13:29 13.10.2019.

Sramota kako neki koriste tragedije za vlastite promocije koristeci medije "gladne senzacija"!

VL
AP
Anka partizanka
12:06 13.10.2019.

A sad kad se opet probude komentatori koji na svakom clanku vec vise od 2 tjedna postavljaju pitanje zasto splavi nemaju GPS ili nesto slicno... Pa nemojte bas govoriti da je kapetan s posadom isplovio, a nitko se nije sjetioo kupiti "tubu silikona" da se prije isplovljavanja problem sanira.

VL
Avatar EtTore
EtTore
15:00 13.10.2019.

Niste mrdnuli ni malim prstom da spasite covjeka! Ona Nasa Lujka se blamira na Poljudu a ljudi ginu! Arigato!!!

VL
AN
Antun14
22:12 13.10.2019.

Jel vas netko plaća za ovakve gadosti sto pišete u komentarima? To bi bilo jedino objasnjenje. Sigurno su takve sitne duše bile i jeftine...

VL
Avatar Sandinista
Sandinista
13:05 13.10.2019.

Možda je ovo prilika da se svi zapitaju treba li utrka za profitom tjerati ljude u smrt. Vozači voze djecu u starim, neispravnim autobusima, piloti lete na granici izdržljivosti, vlakove da ne spominjem a pomorci eto u trulim brodovima. Vlasnicima firmi su samo bitni što niži troškovi i što veća zarada. U kapitalizmu se to zove konkurentnost. Uvijek se naježim kad čujem tu riječ.

VL
ZO
Zooltan
20:54 13.10.2019.

Piši kući propalo je

VL
SR
sramitese
10:52 13.10.2019.

i dok francuzi..amerikanci..englezi..i drugi traze od svemira i antlantika..i na moru su i u svemiru..vi ka pravi rvati sidite isprid racunala..i skupljate lovu..ma bravo..

VL
MI
m.ivanisevic2
11:11 13.10.2019.

"Marijane i Dine Miškić". To su dvije sestre?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.