Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mi se dopisujemo s prijateljima i razmijenimo pokoji recept

Milena Petanjek oduševljena računalom kaže da kad bi se “zasjelo” ispred računala, niti ručak ne bi bio gotov na vrijeme
26. siječnja 2012. u 14:00 0 komentara 4 prikaza
Umirovljenici
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Umirovljenici s područja Huma na Sutli konačno su dočekali da mogu sjesti za računala i naučiti se njime služiti. Naime, ideja da se za članove udruge umirovljenika općine Hum na Sutli organizira edukacija na računalima stara je nekoliko godina, ali nedostajala su računala i prostor.

 Sad imaju sve

 - Općinska knjižnica Hum na Sutli lani je zahvaljujući Ministarstvu kulture i Općini nabavila dodatna računala, a sada je i ustupila prostor kako bi zainteresirani umirovljenici proveli svoju ideju u djela – rekla je voditeljica knjižnice Narcisa Brezinščak, koja rado uskače te uz Robija Turnara umirovljenicima pokazuje kako se služiti računalom. A njima je to itekako zanimljivo i žele naučiti kako slati poštu, surfati Internetom, gdje mogu pronaći niz informacija koje ih zanimaju. Ružica Miklaužić, predsjednica Udruge umirovljenika ističe kako je zahvaljujući Općini edukacija besplatna, a za ovu prvo takvo događanje prijavilo se 38 članova, pa se radi u  grupama. Eduard Križanec kaže da ovdje u društvu lakše savladava tipke jer  njegov sin kod kuće “puca” po tipkovnici i ne može ga pratiti. Zvonimir Čoh došao je zajedno sa suprugom. - Radio sam na američkom tokarskom stroju pa imam neke veze s informatikom, ali sada planiram nabaviti računalo, tako da mogu slati mailove sinu i unuku u Sloveniju i dobivati od njih fotografije. Moj trogodišnji unuk sve o tome zna – kaže djed Zvonimir.

 Treba joj zbog škole

Nežika Pauković polazi večernju školu pa kaže da mora znati raditi na računalu, a ovo joj je prilika da nauči što treba. Kristina Rebić Škrabl tajnica Udruge umirovljenika ima čak i profil na Facebooku. -Joj, to mi je kćerka otvorila, ali ja vam se samo prek toga dopisujem sa svojim prijateljicama, te izmjenjujemo kulinarske recepte,  jer nikad ne znaš tko se krije iza toga  – oprezna je Kristina. Njena kolegica Milena Petanjek uvidjevši kakve sve mogućnosti nudi Internet, kaže kako je to jako zanimljivo. - Ako se zasjedne ne bi bil ni ručak na vrijeme skuhan. Poglejte tu su i kulinarski recepti za sve kaj ti treba, pa čak tečajna lista i horoskop - komentirale su aktivne umirovljenice.    

Bivši načelnik prati stranice svoje Općine

Umirovljenik Tomislav Maras, inače bivši načelnik Huma na Sutli kaže kako vrijeme krati čitanjem kolumni na Internetu, ali i igranjem šaha. - Često otvorim i Internet  stranicu Općine Hum na Sutli, da vidim što rade u Općini – rekao nam je Tomislav Maras.     

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.