Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEROINE Sedmašice skupljaju novac za liječenje kolegice

Mi nećemo odustati, Paola će preživjeti!

15.04.2009.
u 17:36

Kada nam je vjeroučiteljica ispričala kako je Paula Rađa, osmašica iz naše škole, teško bolesna, a roditelji nemaju novca za skupo liječenje u inozemstvu, nismo mogle sjediti sklopljenih ruku! Znale smo i ranije da je bolesna, na Danima kruha smo prijašnjih godina skupljali prihod da joj pomognemo, ali nismo znale kroza što je sve prošla. Priča nas je svih prvo ubila u pojam, a onda smo shvatile da moramo nešto napraviti – ispričale su nam Karla Russo i Domina Vranić, učenice VII. a razreda OŠ Plokite.

E-mail za pomoć
Karla i Domina odlučile su potaknuti ljude na humanost.

Prvo što im je palo na pamet bilo je poslati e-mailove na stotine adresa i zamoliti za pomoć. Brojne tvrtke, institucije, direktori, predsjednici uprave, ali i “obični” korisnici interneta, dobili su njihovo dirljivo pismo u kojem opisuju Paulino zdravstveno stanje i mole za pomoć.

“Paula je prošla 22 ciklusa kemoterapije i u IV. stadiju je tumora sarcoma ewing. Pokušali su je liječiti na razne načine, čak i alternativnim metodama, no (i dalje) nema rezultata. Iz bolnice je otpuštena u kolovozu 2008. i otad traje borba za svaki novi dan. U posljednjih 6 mjeseci izgubila je na težini 10 kilograma i sada ima samo 33 kilograma (visoka je 165 cm). Njezini roditelji pronašli su kliniku u Meksiku koja je Pauli i njima pružila nadu u izlječenje”, napisale su mlade heroine i priložile liječnički nalaz i pismo Paulinih roditelja.

Novac je počeo stizati, prikupljeno je dovoljno da Paula s roditeljima otputuje u daleki Meksiko na liječenje, ali još nema dosta za pokrivanje svih troškova koji ih očekuju.

Keruma našle u Jokeru
No, pozitivne reakcije ljudi, Domini i Karli dale su poticaj za agresivniju akciju. “Osokolile” su se i zaustavile jednog od najbogatijih Splićanina, Željka Keruma.

– Našle smo ga u Jokeru. Uhvatila nas je trema, nismo znale kako ćemo mu prići niti kako će reagirati. Čim smo mu ispričale o čemu je riječ, rekao je da će pomoći – ispričale su Karla i Domina.

Kada su s njim ponovno kontaktirale, uzeo je broj žiroračuna i uplatio je 100.000 kuna. Akcija još traje, kao i Paulino liječenje. Domina i Karla neće odustati, a, uvjerene su, neće ni Paula.


Svaki prilog je dobrodošao

Zahvaljujući prilozima, Paula i otac Zdravko su na putu za Meksiko. Nisu prikupili sav iznos, za koji i ne znaju koliki će biti jer ovisi o tome kako će liječenje teći i koliko će trajati. Zahvaljujući Karli i Domini, financije ih ne bi trebale zabrinjavati. Želite li pomoći Pauli, svaki je prilog dobrodošao. Račun broj 2360000-3114115569 otvoren u Zagrebačkoj banci. (sv)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije