Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AGENT 007 Poslodavac Jamesa Bonda traži znanstvenika

MI 5 natječajem traži novog Q-a

18.04.2009.
u 19:58

Britanska obavještajna služba MI 5, radno mjesto najglasovitijeg svjetskog tajnog agenta Jamesa Bonda, ovih je dana raspisala natječaj za glavnog znanstvenog savjetnika. U natječaju piše da bi mu glavni zadatak trebalo biti “vođenje i koordiniranje znanstvenog rada kako bi tajna služba i dalje imala jaku znanstvenu podršku u pronalaženju najboljih znanstvenih i tehnoloških sredstava za svoj rad”.

Naravno, prvo što ljubitelju agenta 007 pada na pamet jest to da njegov poslodavac traga za novim Q-om koji bi i u stvarnom životu, a ne samo na filmu, opskrbljivao agente nevjerojatno praktičnim stvarima koje bi im pomagale u obavljanju tajnovitih i opasnih zadaća.

Iako se poznavatelji britanske obavještajne zajednice smješkaju na upit traži li MI 5 zaista nekoga tko bi nalikovao na Q-a koji je izumio toliko zanimljivih spravica i naoružao toliko Bondovih automobila, ipak izjavljuju da bi ta osoba u svakom slučaju trebala igrati vrlo važnu ulogu.

Smatraju da će glavni zadatak toga savjetnika biti da u svakom trenutku gleda u budućnost i da barem koju godinu unaprijed predvidi koje bi znanstveno i tehnološko dostignuće moglo poslužiti britanskim agentima da se što bolje bore protiv svih prijetnji koje se pojave.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije