Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mexico City prvi u Latinskoj Americi odobrio homoseksualne brakove

gay
AFP
22.12.2009.
u 08:40

Istospolni su brakovi dopušteni u svega sedam zemalja i u nekim dijelovima SAD-a. Crkva i konzervativne skupine oštro su napale ovaj potez gradskih vlasti.

Vijećnici gradskog vijeća u Mexico Cityu postali su prvi u Latinskoj Americi koji su donijeli zakon kojim se legaliziraju istospolni brakovi, javio je BBC. Sada se još samo čeka potpis gradonačelnika koji će ga pretvoriti u zakon. Crkva i konzervativne skupine usprotivilesu se potezu koji je načinio Mexico City.

Istospolni su brakovi dopušteni u svega sedam zemalja i u nekim dijelovima SAD-a. Zakonodavstvo Mexico Citya je dominantno ljevičarsko, predvođeno Demokratskom revolucionarnom partijom koja je već legalizirala abortus i civilne zajednice za istospolne parove.

Gradski zakonodavci ipak nisu predvidjeli mjere kojima bi se istospolnim parovima omogućilo i posvajanje djece.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar punkufer
punkufer
10:26 22.12.2009.

Brak kao institucija postoji već 10.000 godna i oduvijek je bio formalizirana zajednica muškarca i žene. To je prirodno i normalno. Sve drugo je nenormalno i nakaradno. Pederi ne bi smjeli uništavati i mijenjati instituciju i običaje koji postoje tisućljećimama zbog nekih svojih hirova.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:39 22.12.2009.

Što je naravno nepojmljivo za hrvatske lovce na vještice...

Avatar trunchbull
trunchbull
09:18 22.12.2009.

Blud i razvrat!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije