Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO BOLESNA DJEVOJČICA

Metkovki Mariji (14) vratio se opasni karcinom, obitelj treba vašu pomoć

Maria Dominiković
Privatne fotografije
22.12.2020.
u 14:06

Nakon prve uspješne operacije koju je imala s 12 godina, karcinom se vratio i to u puno težem obliku jer je ovoga puta i metastazirao

Maria Dominiković iz Metkovića teško je bolesna 14-godišnjakinja kojoj se nakon godinu i pol dana vratio rabdomiosarkom, karcinom mekog tkiva.

Nakon prve uspješne operacije koju je imala s 12 godina, karcinom se vratio i to u puno težem obliku jer je ovoga puta i metastazirao.

Operirana je u Klaićevoj bolnici te je prebačena na dječju onkologiju gdje nastavlja svoje liječenje, a obitelji je potrebna financijska pomoć kako bi mogli podnijeti troškove liječenja u Zagrebu.

–  Maria je dvije godine liječena od toga, 15 mjeseci je bila čista. Nakon prve operacije primila je devet ciklusa kemoterapije i 15 mjeseci je bila izvanredno. No, karcinom se vratio u malo jačem obliku, isti je tip, ali je pustio metastaze na zdjelicu i lijevu bedrenu kost. Operiran je, glavnina je uklonjena, ali metastaze ćemo morati rješavati kemoterapijama, zračenjima – rekao nam je njezin otac Mario Dominiković.

Najveći troškovi su im, kaže, život u Zagrebu i putovanje iz Metkovića.

– Mi smo stalno u Zagrebu, u dvije i pol godine ponovno smo tu, liječenje će trajati godinu dana, tako nam je prvi put trajalo – kaže otac. Osim Marije, imaju i dijete od 16 godina koje ima dječji artritis i celijakiju.

–  I s njim moram ići u Zagreb svaka dva mjeseca na kontrole iz Metkovića – govori nam otac Mario.

On je ratni vojni invalid, a supruga Nada radi privremeno na šest mjeseci javne radove.

– Imam nešto mirovine, no to nam nije dovoljno za pokriti troškove liječenja – kaže. Zbog toga su otvorili žiro račun na koji se može uplatiti novac, a koji će koristiti isključivo za liječenje teško bolesne djevojčice.

– Ona je ovaj put to podnijela jako dobro, spremna je na sve, ima jaku volju. U četvrtak je operirana, karcinom je bio ogroman, kao dvije šake odraslog čovjeka, ona se već u subotu podigla na štake da prohoda – priča nam otac.

Svi oni koji su željni pomoći novac mogu platiti na žiro račun u PBZ banci:

Maria Dominiković
HR10234000931126 81355

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije