Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
toplo, ali kišno

Meteorolozi otkrivaju kakva jesen očekuje Europu

vremenska karta
Foto: AccuWeather
27.08.2015.
u 10:26

Američki meteorolozi tvrde kako će se natprosječno toplo vrijeme nastaviti i tijekom jeseni, a temperature od 30 stupnjeva Celzijevih moguće su i početkom listopada

Pred Europom je topla, ali izuzetno kišna jesen. Najavljuje tako američka privatna meteorološka postaja Accuweather koja je izdala jesensku prognozu za Stari kontinent.

– Većinom nestabilno razdoblje nastavit će se od rujna do studenog u južnoj Europi. Ovakva situacija donijet će natprosječno kišnu jesen Italiji i južnim dijelovima Balkana, a oborina će biti i na Iberskom poluotoku – kazao je meteorolog Alan Reppert.

Američki meteorolozi tvrde kako će se natprosječno toplo vrijeme nastaviti i tijekom jeseni, a temperature od 30 stupnjeva Celzijevih moguće su i početkom listopada.

Središnje područje natprosječne topline protezat će se od Baltika prema južnoj Ukrajini, a natprosječnu toplinu osjetit će istočna Njemačka, Poljska, čak i zapadne Rusija.

Prema karti koju je objavio Accuweather unutrašnjost Hrvatske očekuje topla jesen, dok će na obali pretežno padati kiša.

– Najviše oborina očekuje se nad Apeninima, Dinaridima i južnim padinama Alpa, a upravo bi to područje moglo imati najviše problema vezanih uz vremenske neprilike – kaže meteorolog Tyler Roys dodajući kako će ciklone brzo prolaziti područje Iberskog poluotoka, one bi se danima mogle zadržavati nad Italijom i južnim Balkanom.

>> Ostaje toplo i sunčano

Komentara 12

RI
Rizlman
12:56 27.08.2015.

Nitko ne može dati točnu prognozu za duže od pet dana.

Avatar drug lenjin
drug lenjin
11:04 27.08.2015.

Vakula javi seeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar navijač
navijač
13:50 27.08.2015.

Izgleda da više ne vrijedi ona stara =zimi zima / uleti ti vruće =

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije