Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korčula
Povratak na članak

Meteorološki tsunami pogodio Vela Luku - pogledajte što je prouzročio!

Prvo dizanje mora bilo je naglo, a more se diglo oko metar i pol iznad uobičajene razine. Iako more nije prodrlo u kuće, stiglo je do mnogih objekata i ulaznih vrata, a stradalo je nekoliko brodica

Komentari 6

ZE
zelenakrava
16:59 25.06.2014.

Koliko se sjećam baš u Veloj Luci ta pojava podizanja mora nije toliko rijetka.Čini mi se da je ovakvog intenziteta bila već dva puta u zadnjih pedesetak godina.Zbog klimatskih promjena vjerojatno će biti češća.

VL
BO
bode
17:12 25.06.2014.

Di imas kuću? A di, prvi red do mora. Možda se neće time u dogledno vrime hvaliti?

VL
CV
cvijece
06:13 26.06.2014.

Ova pojava je u Veneciji vrlo česta,kod nas u Omišu na pr. zabilježena je više puta a u Vela Luci je rijetka a ovaj puta se more diglo samo u zaljevu prema lječilištu Kalos na jednom malom dijelu uvale,dakle ništašta senzacionalno niti dramatično,nije poplavljeno ništa (čitati sa razumijevanjem).

VL
Avatar Jalnuški
Jalnuški
22:28 25.06.2014.

A tako je bila zgodna prilika da se stavi riječ "evo" u naslov... Šteta. :-(

VL
AA
aabbcc
22:46 25.06.2014.

Bar je dole lako prvi red kuca povezati zidom i eto ti bolji nasip nego na Savi.

VL
Avatar commentator
commentator
21:19 25.06.2014.

Neka kaže tko šta hoće, ali ovakvo podizanje mora je blago zastrašujuće doživjeti. Na stranu što se danas sve gleda kroz novac (koliku je štetu proizročilo u kunama, i slično.)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.