Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA PROMJENA VREMENA

Meteorolog otkrio kakav će biti klimatološki početak jeseni

Grmljavinsko nevrijeme pogodilo okolicu Zagreba
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/3
28.08.2023.
u 20:30

Meteorolog Izidor Pelajić kazao je kako će nestabilno vrijeme trajati 3 do 4 dana, do četvrtka

Nakon iznimno visokih temperatura i tolinskog vala, stigla je promjena vremena. Najveći pad temperature, od oko desetak stupnjeva, dogodio se na Sjevernom Jadranu, Gorskom Kotaru i Lici. 

- Jug i istok su ostali topli, osobito istok gdje su se i danas temperature kretale oko 36 stupnjeva - rekao je meteorolog Izidor Pelajić za Dnevnik HTV-a. 

Istaknuo je i kako je najviše oborina palo na Sjevernom Jadranu, te da su se, osim na području Rijeke grmljavinska nevremena događala i u Dalmaciji, na području Makarske i južnije prema Dubrovniku, te manjim dijelom u Slavoniji, uglavnom oko Požege i sjevernije.

VEZANI ČLANCI: 

- U nastavku noći to će biti dosta često, a zatim će prijeći u vrijeme povremenog grmljavinskog nevremena, ali će ono biti manje lokalizirano, manje ovako izraženo, iako je dalje prisutna ta mogućnost - rekao je. 

Otkrio je kako će nestabilno vrijeme trajati 3 do 4 dana, do četvrtka. 

-  Zatim će biti opet nešto stabilnijeg i malo toplijeg vremena, tako da ćemo u taj klimatološki početak jeseni uploviti u toplijem vremenu - otkrio je. 

VIDEO Jako jugo izbacilo jedrilicu na plažu u Jadriji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije