Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje sindikata

Metalci 3. maja: Osigurajte nam posao ili ćemo izaći na ulicu

Goran Kovačić/Pixsell
28.03.2013.
u 14:36

Metalci su zatražili i da Vlada, odnosno ministar Vrdoljak, ispuni obećanje i upozna ih sa programom restrukturiranja i tijekom privatizacije jer je za svibanj najavljeno preuzimanje 3.maja od strane Uljanik

Ako se do kraja travnja ne ugovori gradnja barem dva broda, radnici 3.maja izaći će na ulicu, poručili su u četvrtak upravi i Vladi iz Sindikata metalaca riječkog brodogradilišta. Kako je rekao Juraj Šoljić, glavni sindikalni povjerenik SMH u škveru, trećemajci su čekajući privatizaciju bili strpljivi i tolerantni, no više ne mogu čekati jer im samo novi poslovi mogu jamčiti radna mjesta i isplatu plaća.

Metalci su zatražili i da Vlada, odnosno ministar Vrdoljak, ispuni obećanje i upozna ih sa programom restrukturiranja i tijekom privatizacije jer je za svibanj najavljeno preuzimanje 3.maja od strane Uljanika, a o tome nemaju informacija.

Metalci su istakli i da su radnici četiri tvrtke iz sastava Grupe 3. maj koje su prešle u vlasništvo države, jer je Uljanik zainteresiran samo za matičnu tvrtku, i dalje trećemajci i da im Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) pod čijim su okriljem pod hitno mora osigurati isplatu zaostalih plaća te ponuditi model privatizacije. Isto tako, od Agencija očekuju zbrinjavanje viška radnika i preuzimanje gubitaka tih društava.

>>Matijašević: Za Rijeku i županiju 3. maj postaje pitanje života i smrti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije