Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pričigin

Mesićev ''biser'' u samoj završnici prestigao Šukerov

'unutarnja...split...180904 13...obljetnica...HRM-a...Stipe Mesic snimio:Tino Juric'
'Tino Juric'
23.03.2010.
u 20:55

Fenomen, koji su organizatori Pričigina nazvali "šukerijanskim obratom", započeo je 18. ožujka oko podneva. Trajao je dva sata, tijekom kojih se na anketu javilo 2500 glasača, mahom Mesićevih poklonika.

Ovogodišnji Pričigin, splitski festival pričanja priča, donosi iznenađenja i prije svoga početka najavljenoga za srijedu u 19 sati u Kazalištu lutaka. Naime, u glasovanju za Prvu PričeST, najbolje ispričanu priču u prošloj godini, na portalu Net.hr došlo je do iznenadnog i senzacionalnog obrata.

>>Prva PričeST: Šuker, Dolores i Sanader u utrci za ''biser'' godine

Nakon što je ministar Ivan Šuker satiričnom pričom "Spasit ćemo se novim porezima i kreditima" tjednima držao svih devet konkurenata daleko iza sebe s podrškom od golemih 56 posto, na prvo mjesto strelovito se probio bivši predsjednik Hrvatske Stipe Mesić. Njegova stvarnosna priča "Nikad ja nikoga iz Podravke nisam zvao" sa skromnih pet posto glasova u samo dva sata skočila je na nevjerojatnih 40 posto i time je Mesić ministru Šukeru oduzeo primat.

Fenomen, koji su organizatori Pričigina nazvali "šukerijanskim obratom", započeo je 18. ožujka oko podneva. Trajao je dva sata, tijekom kojih se na anketu javilo 2500 glasača, mahom Mesićevih poklonika, a od 1. ožujka glasovalo je ukupno oko tri tisuće ljudi. Petar Filipić tako je ministru Šukeru poslao poziv za dodjelu Prve PričeSTi, a organizatori kažu da se njezin primitak poklapa s anketnim bumom, nesvjestan da vrhunac glasovanja tek počinje.

Tako je neizvjesnost o "prvopričesniku" otvorena sve do otvaranja Pričigina u srijedu navečer i dodjele nagrade najboljemu.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
21:13 23.03.2010.

Bože dragi! Čitajući ovo pet puta,a ne shvativši ni jednom,što zapravo tu piše,nametnuo mi se samo jedan zaključak. Ja sam glup čovjek! Jer onaj tko je napisao ovaj članak je ipak novinar, pa on bolje zna. Ja, koji to čitam, ne razumijem tko-koga, komu-čemu.A kad bolje razmislim, pa nismo baš svi tako jako pametni, a pisac mora pisati i za manje pametne od njega, tako da svi mogu pročitano razumjeti.

OB
-obrisani-
23:04 23.03.2010.

..ma precidente-gradjanin je sada precidente-penzijoner-gradjanin,..i jedi ki precednik ki je stiga zív do penzije,..pa nasá Slavica nemore \"direktno\" nis´napisati, jer su udbasí u svojoj mrizí jos´aktivni i zasticéni...., pa vidite kako Gazda Linic´galami...\"ka da ima 20 lit\"..-:))

ZP
zoom*politikon
23:02 23.03.2010.

Iskreno, i ja sam dva puta pročitao i tek tada shvatio o čemu se radi. Tekst je logičan, samo nije pitak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije